Wat je moet weten als je overstapt van Windows naar Android OS op Enterprise devices

Background blocks

Natuurlijk weet je dit al: Microsoft stopt geleidelijk met de ontwikkeling en support van Windows Embedded Handheld en Windows CE operating systems. In juni 2018 werd de eerste stap al gezet en in 2020 is alle support gestopt. Er is geen enkele reden voor paniek, want Android was in de consumentenmarkt al breed geadopteerd en is nu ook de standaard voor de fabrikanten van Enterprise Mobility hardware. Maar als je logistieke organisatie nog is uitgerust met Windows devices, wanneer stap je dan over?

Wat is een gunstig moment en hoe voorkom je dat het hele bedrijf stil komt te liggen? We zetten in deze blog een paar punten voor je op een rij.

Niet uitstellen

Als je weet dat je uiteindelijk afscheid moet nemen van je Windows devices, waarom zou je dan wachten? Hoe eerder je organisatie leert werken met een Android-oplossing, hoe beter. Nu heb je nog alle tijd om in alle rust de overstap te maken. Hoewel je misschien opziet tegen de migratie naar een nieuw platform, kan het feit dat je op tijd overstapt, juist zorgen voor een soepele overgang.

Goed voorbereiden

Een goede voorbereiding is het halve werk. Denk niet dat deze verandering alleen logistiek en IT aangaat. Betrek de hele organisatie erbij. Deze operating systems, die veel in magazijnen worden gebruikt, zijn vaak gekoppeld aan een beheersysteem dat alle hardware omvat. Dat is bij de overstap iets om rekening mee te houden.

Android beheren (Enterprise Mobility Management)

Android is wat lastiger te beheren dan Windows. Dat komt onder andere doordat er vaker OS updates komen. Safety patches komen zelfs maandelijks. Zowel de updates als de safety patches moeten aansluiten op de versie van de softwareapplicatie en de Mobile Device Management software. Dit vraagt meer aandacht en kennis dan je gewend was.

Bekijk vooraf hoe het Enterprise Mobility Management nu geregeld is. Zijn er bijvoorbeeld ook apps voor de back office en/of de buitendienst? Dan kun je met deze stap misschien het totale beheer bij één partij onderbrengen. Zoek een betrouwbare en deskundige partij die het Android beheer voor je kan doen.

Zorg voor goede beveiliging

Doordat zo veel organisaties overstappen op Android, is het ook heel aantrekkelijk voor virussen en ransomware. Behalve een betrouwbare beheerder heb je een goede beveiliging nodig die regelmatig wordt gecheckt en geüpdatet.

Ook de app moet worden omgezet

Als je de overstap maakt, moet de app zelf natuurlijk ook worden omgezet van Windows naar Android. Gelukkig zijn er goede oplossingen om een webapplicatie om te zetten zonder de hele app te veranderen.

Wat zijn de voordelen van Android?

Mocht je de overstap spannend vinden, verheug je dan op de voordelen van Android. Dat zijn er veel! Android is modern, innovatief, gebruiksvriendelijk en biedt meer functionaliteiten. Er zijn meer apps beschikbaar en Android ontwikkelt zich snel, zodat je voorop loopt bij het toepassen van nieuwe technologieën en trends. Er komt bijna elk jaar een nieuwe versie uit.

Meer weten over dit onderwerp?

NU ABONNEREN

A PEAK TECHNO L OGIES COMPANY

Updates

© Dalosy 2024 | Design by FPW