Netwerk Infrastructuur

Background blocks

De basis voor Internet of Things (IoT) of Enterprise Mobility is een betrouwbaar en veilig draadloos netwerk. Net als water, gas en licht is een goede WAN/LAN/WLAN/WWAN omgeving een noodzaak geworden voor een goede bedrijfsvoering. Wil je een draadloze infrastructuur aanleggen of je bestaande wifi-netwerk uitbreiden om zwakke plekken op te lossen? Dan ben je bij Dalosy aan het juiste adres. Bij Dalosy hebben we een jarenlange ervaring met Enterprise Mobility en draadloze netwerken. Winkels, distributiecentra en nog veel meer organisatietypen hebben we van A tot Z begeleid bij het inrichten of herinrichten van een draadloos netwerk. Van oriëntatie tot uitvoering en beheer, we regelen alles voor je.

Site Survey

Om een goed netwerk infrastructuur aan te leggen, beginnen we altijd met het inventariseren van de vereisten en behoeften van jouw organisatie op het gebied van mobility en wireless. We beoordelen de omgeving, de fysieke kenmerken van het pand en/of het gebied, de kosten en de ambitie van je onderneming. We bespreken alle mogelijkheden voor de korte en de lange termijn en geven onderbouwde adviezen. Dan meten we de hele locatie in en stellen met behulp van een site survey vast hoeveel access points er moeten komen voor een goede dekking en waar ze moeten komen, afhankelijk van jouw situatie en locatie. Tijdens dit proces wordt er ook naar gekeken hoe de acces points moeten worden gemonteerd en wordt er rekening gehouden met interferentie van andere bronnen die storing geven op je wifi. Bij Dalosy maken we een gedetailleerd rapport van elke site survey. Dit document kun je goed gebruiken voor je projectplan.

Hardware

Op basis van de site survey kunnen we bepalen welke hardware er nodig is. Hierbij letten we op de omgeving waar de access points komen te hangen – buiten, binnen of allebei – en hoe krachtig en snel de access points moeten zijn. We leveren de apparatuur die je nodig hebt of upgraden je bestaande apparatuur om optimaal te kunnen werken. Wij leveren draadloze netwerkapparatuur van de twee meest bekende A-merken, Cisco en Extreme Networks.

Installatie

Om de uitrol van de netwerk infrastructuur probleemloos te laten verlopen, maken wij altijd een gezamenlijke planning. Hierin worden, in onderling overleg, alle belangrijke activiteiten en momenten voor een succesvolle implementatie vastgelegd. Aan de hand van de planning beginnen onze netwerk engineers aan de oplevering van de nieuwe netwerk infrastructuur.

Netwerk beheer

Door de toename in het gebruik van mobiele apparaten en het IoT waardoor er steeds meer verschillende soorten (slimme) apparaten verbonden zijn met het internet, neemt de vraag naar een wifi-netwerk met hogere capaciteit toe. Maar wanneer het draadloos netwerk wordt uitgebreid, wordt ook de druk op het beheer van het netwerk en op de IT-afdeling groter. Wil je helemaal geen omkijken hebben naar je wifi-netwerk? Laat dan het beheren, monitoren en onderhouden volledig aan Dalosy over! Van reparaties en beveiliging tot updates, met ons is alles goed geregeld. Je wordt volledig ontzorgd en hebt er geen omkijken meer naar!

Maak een afspraak

Wil je advies over het inrichten van je draadloos netwerk? Neem contact met ons op!

NU ABONNEREN

A PEAK TECHNO L OGIES COMPANY

Updates

© Dalosy 2024 | Design by FPW