Soepel overstappen van Windows naar Android OS

Background blocks

Werkt jouw organisatie met Windows Embedded Handheld en Windows CE operating systems? Dan heb je misschien al gehoord dat Microsoft heeft besloten te stoppen met de ondersteuning van deze systemen. Daarmee is in 2018 zelfs al een begin gemaakt. In 2020 is het doek volledig gevallen voor deze dienstverlening. Aangezien veel rugged devices nog op deze systemen draaien, is het zinvol om de overstap naar Android OS te gaan plannen.

 

 

Android Enterprise is het beste alternatief

Vrijwel iedereen is het erover eens dat Android Enterprise het beste operating system is om de plaats van Windows in te nemen. Omdat het een toonaangevend OS op smartphones is, zijn veel gebruikers er al aan gewend. Dat maakt de stap zo veel makkelijker. Dankzij een aantal grote hardware-fabrikanten wordt Android steeds vaker op rugged devices en handhelds voor logistieke processen ingezet. Bovendien leent Android zich bij uitstek voor ontwikkelingen en is het erg innovatief, waardoor het ook een aantrekkelijke keuze is voor talloze andere applicaties.

De voordelen van Android Enterprise

  • Android is modern en toekomstgericht
  • Android is eenvoudig in het gebruik
  • Android biedt meer mogelijkheden
  • Android ontwikkelt zich snel, waardoor je steeds nieuwe technologieën/trends kunt toepassen

Android OS versies volgen elkaar snel op

De life cycle van Enterprise mobile devices op Android is deels afhankelijk van de Android versie. Dat is zeker een punt waarmee je rekening moet houden. Zebra en Honeywell, de grootste fabrikanten van Enterprise Mobility hardware, hebben hier iets op gevonden. Met de LifeGuard for Android van Zebra en het Mobility Edge Platform van Honeywell bieden zij oplossingen om de levenscyclus van de hardware te verlengen bij de overstap naar een nieuw OS versie.

Zelf doen of lekker loslaten?

Nog iets om rekening mee te houden: bij het upgraden naar een nieuwere Android versie moet je bekijken of de applicatie en het Mobile Device Management (MDM) systeem ermee kunnen werken of dat er een update nodig is. Je OS is immers gekoppeld aan je applicatie en het Mobile Device Management systeem.

Dit kan een uitdaging zijn als je er geen ervaring mee hebt. Bovendien vraagt het veel tijd. We kunnen ons voorstellen dat het je afschrikt en dat je er geen behoefte aan hebt om je hiermee bezig te houden. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Dalosy heeft veel kennis en ervaring met Android, apps en MDM en kan je hierin ondersteunen. Dan heb jij de lusten en niet de lasten van deze ontwikkeling.

Vergeet je Mobile Device Management niet

Je zoekt dus niet alleen een oplossing voor de overgang naar Android, maar ook voor het beheer dat daarna komt. Maar Mobile Device Management is niet iets dat je ‘even’ kunt delegeren. Het managen van alle devices in je organisatie op Android is ingewikkelder dan met Windows. Je hebt een partij nodig die daar verstand van heeft.

Zoek je een betrouwbare partner voor het beheer van je mobiele devices? Misschien moet je dan eens met ons in gesprek.

Waarom zou je voor Dalosy kiezen?

Wij leveren complete oplossingen voor hardware, software en het beheer van mobile devices. Met onze lange staat van dienst begrijpen we jouw uitdagingen en spreken we jouw taal.

Dalosy heeft:

  • een gecertificeerd professional services team met een brede kennis van hardware, software en wireless
  • meer dan 20 jaar ervaring met Windows Mobility
  • meer dan 5 jaar ervaring met Android implementaties
  • een eigen software development team
  • een indrukwekkend track record. Dalosy werkt al jaren voor veeleisende organisaties als Nike, KLM en Ahold op het gebied van Android, Mobile device management en roll-outs.

Dalosy zorgt voor continuïteit in jouw organisatie als het gaat om migratie en beheer van Android binnen Enterprise Mobility.

Dalosy maakt het verschil voor jouw organisatie

Dalosy heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd in het leveren van totaaloplossingen. Dat houdt in dat we er alles aan doen om het jou makkelijker te maken. Eerst gaan we in gesprek over je wensen en beoordelen we samen wat je echt nodig hebt. Daarna werken wij een oplossing uit die daar perfect op aansluit en implementeren we die. Tot slot blijven we je ondersteunen door de oplossing bijvoorbeeld te onderhouden en volledig te beheren. We zorgen voor mobiele hardware, software, draadloze infrastructuur en beheer.

Wil je weten hoe we voor jouw organisatie het verschil gaan maken? Kom maar door met je uitdaging. Wij leggen het je graag uit!

Maak een afspraak

Wil je weten hoe we voor jouw organisatie het verschil gaan maken? Kom maar door met je uitdaging. Wij leggen het je graag uit!

NU ABONNEREN

A PEAK TECHNO L OGIES COMPANY

Updates

© Dalosy 2024 | Design by FPW