Tijd om je cybersecurity op orde te krijgen

Background blocks

Cybersecurity: ieder bedrijf weet dat het belangrijk is. Toch zijn organisaties er veel te weinig mee bezig. Software is niet up-to-date, netwerken zijn onvoldoende beschermd. Hackers beleven dus gouden tijden. Wij gaan in dit artikel dieper in op cybersecurity. We leggen uit wat het precies is en geven tips om je zaken nu écht op orde te krijgen.

Wat is cybersecurity?

Kort gezegd is cybersecurity het beschermen van systemen, netwerken, computers en mobiele apparaten tegen schadelijke digitale aanvallen (hacks).

Het doel van deze hacks? Bedrijfsprocessen lamleggen of gevoelige informatie openbaar maken of verwijderen. In veel gevallen komt er ook afpersing bij kijken.

Met cybersecurity bescherm je zwakke plekken, zodat hackers niet zomaar binnen kunnen komen.

Wanneer heb je cybersecurity nodig?

Eigenlijk altijd. Vaak denken bedrijven dat ze weinig risico lopen. Maar hackers kiezen hun doelwit niet uit op branche, omzet of bekendheid. Ze kijken puur naar de staat van de gebruikte technologie. Kwetsbaarheden in je internetbeveiliging worden snel opgemerkt door criminelen. Ze gebruiken geautomatiseerde ‘scanners’ die zwakke plekken opsporen. En dat doen ze dus niet alleen in Verweggistan, maar ook gewoon in Nederland en België.

Het is dus zaak om je beveiliging op orde te krijgen. En dat gaat verder dan alleen sterke wachtwoorden gebruiken. Cybercriminaliteit is een miljardenbusiness. Het is angstaanjagend goed georganiseerd. Sterker nog: de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding waarschuwt dat cyberaanvallen Nederland digitaal compleet kunnen ontwrichten. Tijd voor actie!

Cybersecurity en Enterprise Mobility

Apparatuur en software die niet vaak worden gebruikt, zijn niet interessant voor hackers. Als ze die willen hacken, moeten ze veel moeite doen voor een kleine groep. En daar houden ze niet van.

Android is modern, innovatief en dus niet voor niets het meest gebruikte operating system voor smartphones voor consumenten. Bovendien is Android, sinds Microsoft ermee is gestopt, hét besturingssysteem voor Enterprise Mobility-oplossingen. Daarom worden Enterprise Mobility-systemen alleen maar interessanter voor hackers. Hoe meer systemen draaien op Android, hoe lucratiever het is om ze te hacken. Gebruik je veel mobiele apparaten in je bedrijf? Denk aan handheld terminals, barcode scanners, RFID-scanners en printers. Het is zaak om ook deze apparaten goed te beveiligen. Als hackers erbij kunnen, hebben ze de mogelijkheid om al je bedrijfsprocessen stil te leggen.

Uiteraard ontwerpen de fabrikanten van Enterprise Mobility veilige zakelijke apparaten, oplossingen en services. Daarnaast sturen ze regelmatig updates uit, om de veiligheid en continuïteit te waarborgen. Maar ook jij als bedrijf hebt een belangrijke taak als het gaat om cybersecurity.

Tips voor goede cybersecurity

Cybersecurity is cruciaal voor ieder bedrijf. Maar hoe zorg je ervoor dat je goed beveiligd bent? Goede cybersecurity-maatregelen hebben twee speerpunten:

  • Updates voor besturingssystemen en software doorvoeren
  • Toegang tot netwerken en apparatuur beschermen

Regelmatige software-updates

Updates hebben verschillende voordelen. Door software-updates uit te voeren, profiteer je van verbeteringen. Meestal leveren updates meer functies en een hogere gebruiksvriendelijkheid op.

Het belangrijkste voordeel van software-updates is onzichtbaar: veiligheid. Hackers vinden regelmatig nieuwe zwakke plekken in software. Software-fabrikanten ‘dichten’ deze zwakke plekken en brengen de verbeterde software naar hun klanten via updates. Werk je je systemen niet bij? Dan gebruik je in feite een systeem dat zo lek is als een mandje.

Bedrijven die worden gehackt, werken vaak met verouderde software. Als je je besturingssystemen en software regelmatig bijwerkt, verklein je de kans op een hack aanzienlijk.

Goede beveiliging

Zelfs als je alle software keurig up-to-date hebt, sta je bloot aan grote gevaren. Systemen worden namelijk steeds meer aan elkaar gekoppeld via internet. Eén zwakke schakel in je beveiliging leidt dan al snel tot flinke ellende. Vooral apparatuur die in aanraking komt met de buitenwereld, moet je maximaal beveiligen.

Bij beveiligingstechnieken kun je denken aan firewalls, encryptietechnieken, back-ups en zelfs wachtwoordmanagers. Zorg ervoor dat je je vaste netwerk goed beveiligt, maar vergeet ook zeker je mobiele apparaten niet!

Zeker weten dat het goed zit? Vraag een expert!

Er hangt veel af van cybersecurity. Als je het goed doet, merk je eigenlijk niets. Maar als je één keer te vaak de updatemelding wegklikt, ben je zomaar gehackt. De gevolgen hiervan kunnen ingrijpend zijn. Zo kan de continuïteit van je bedrijfsprocessen worden verstoord, kunnen persoonlijke gegevens op straat komen te liggen of kun je zelfs al je bestanden kwijtraken. En dan hebben we het nog niet eens gehad over imagoschade.

Wil je zeker zijn van goede beveiliging? Dan kun je het beste je cybersecurity laten regelen door een expert. De preventiekosten staat niet in verhouding tot de enorme schade die hacks kunnen veroorzaken.

Onze laatste gouden tip? Evalueer ten minste één keer per jaar met je leverancier. Op die manier creëer je overzicht. Hoe staat de veiligheid van je bedrijf ervoor? Wat is je installed base en welke softwareversies draai je? Hoe regel je dat je de versies draait die fabrikanten aanraden? Zo doe je er alles aan om je bedrijf digitaal veilig te maken.

Dalosy regelt cybersecurity op jouw manier

Je kunt bij Dalosy terecht voor advies over de beveiliging van hardware en software. We kunnen de cybersecurity ook helemaal voor je regelen. Wij hebben alles in huis voor de beste cybersecurity. We ontzorgen je volledig en regelen de beveiliging voor je: van software-updates en firewalls tot encryptiemethoden en antimalware.

Dalosy zorgt voor security van je vaste netwerk én beveiligt je mobiele apparaten. Zo hoef jij je niet meer druk te maken om technische zaken.

Ben je geen klant bij ons? Dan kun je kiezen voor onze afzonderlijke security-service. Ben je al Dalosy-klant? Grote kans dat we je cybersecurity dan al voor je regelen. Zo niet, dan voegen we het makkelijk toe aan je servicepakket.

We werken op de manier die bij jouw bedrijf past. Wil je continue monitoring? Of heb je liever dat we periodiek je veiligheidsgrenzen naar een bepaalde standaard brengen?

In overleg met jou verlenen we de service die het beste bij je organisatie past. Met regelmatige updates en een ijzersterke beveiliging zorgt Dalosy ervoor dat jouw bedrijf klaar is voor de toekomst.

NU ABONNEREN

A PEAK TECHNO L OGIES COMPANY

Updates

© Dalosy 2024 | Design by FPW