RFID

Background blocks

RFID-technologie is niet nieuw. De eerste antidiefstalchip kwam 50 jaar geleden al in de winkels. Toch breekt RFID in de logistieke ketens nu pas door. Dalosy werkt samen met Zebra Technologies voor het leveren en ondersteunen van RFID-scanners, -handheld readers en -printers.

Wat is RFID?

RFID (Radio Frequency Identification) is een methode waarbij data via radiosignalen op afstand worden ingelezen en opgeslagen. Een RFID-systeem bestaat uit een minuscule tag (RFID-tag) en een reader (RFID-scanner). De RFID-tags worden in verschillende vormen gemaakt en kunnen bevestigd worden aan/in goederen, voertuigen, dieren of personen. Hierdoor kan RFID voor allerlei toepassingen gebruikt worden.

De RFID-scanner bestaat meestal uit een antenne en een reader. De antenne zendt een radioveld uit en ontvangt radiosignalen terug van de RFID-tag. De reader ‘leest’ de radiosignalen die van de antenne komen en zet deze om in data. De RFID-scanner kan vanwege de radiosignalen de tags veel sneller lezen dan een barcode scanner. Ook kun je met een RFID-scanner gehele pallets, karren of zelfs een winkelwagentje in één keer scannen. Met RFID kun je dus efficiënter werken, de productiviteit verhogen en kosten besparen!

De juiste RFID-apparatuur

Wil je gebruik maken van RFID en RFID-apparatuur kopen? Dan ben je bij Dalosy aan het juiste adres! Er zijn echter verschillende soorten RFID-devices te koop. Om de juiste devices voor je organisatie te vinden, moet je rekening houden met verschillende punten. Ga je gebruik maken van een passieve, semi-passieve of actieve RFID-tag? Vanaf welke afstand moet de scanner de tag kunnen lezen? Waar wordt de RFID-tag geplaatst? In metaal, vloeistof, kunststof, textiel of heel iets anders? Heb je tijdelijk extra RFID-apparatuur nodig? Dan is huren misschien een betere optie. Wil je meer informatie over RFID of heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste RFID-apparatuur? Dalosy helpt je graag verder!

Neem contact op

Wil je advies over
RFID?
Neem vrijblijvend
contact met
ons op!

Onze partners

Bij Dalosy ben je verzekerd van topkwaliteit. Samen met onze betrouwbare partners hebben wij alles in huis om aan je hoogste eisen te kunnen voldoen.

NU ABONNEREN

A PEAK TECHNO L OGIES COMPANY

Updates

© Dalosy 2024 | Design by FPW