H.Essers

Background blocks

Voor logistiek dienstverlener H.Essers is het essentieel om specifieke eisen van klanten te kunnen beantwoorden. Dat geldt zeker ook op het vlak van scanning en printing. Huisleverancier Dalosy moet dan ook steeds snel met de meest geschikte toestellen voor de dag komen. In de loop van de jaren is Dalosy uitgegroeid tot een betrouwbare partner die H.Essers ondersteunt om vlot op uiteenlopende (klant)wensen in te spelen.

Over H.Essers

In 1928 richtte Henri Essers het bedrijf op. H.Essers is intussen uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende bedrijven in Europa op het vlak van transport en logistiek voor sectoren als chemie, farmaceutica/healthcare en kwalitatief hoogstaande goederen. De afgelopen jaren kende het bedrijf een stevige uitbreiding, te danken aan de autonome groei en een aantal strategische overnames. Bij H.Essers werken vandaag de dag bijna 7.000 mensen, verdeeld over 89 vestigingen in 19 landen in West- en Oost-Europa. Het bedrijf beschikt over 1,35 miljoen vierkante meter magazijnruimte, 1.440 trekkers en 3.816 trailers.

Gekozen oplossingen

Advies & Consultancy
Auto-ID
Barcode Scanners
Labelprinters
Mobile Computers
Service & Beheer

Hét adres voor deskundige feedback

H.Essers werkt al jaren naar volle tevredenheid samen met Dalosy. In veruit de meeste magazijnen van de logistiek dienstverlener vinden we apparatuur terug die door Dalosy werd geleverd. Op alle sites samen zijn er een duizendtal barcode scanners, robuuste mobile computers en zo’n 650 labelprinters operationeel.

Door de jarenlange samenwerking kent Dalosy H.Essers door en door. We kunnen rustig stellen dat Dalosy voor het bedrijf vandaag een one-stop-shop op het vlak van Enterprise Mobility is. De logistiek dienstverlener klopt bij Dalosy aan als er nieuwe scanners of labelprinters nodig zijn of wanneer een klant wil dat H.Essers specifieke apparatuur gebruikt waarover het zelf onvoldoende kennis in huis heeft.

“Bij Dalosy weten we dat we aan het juiste adres zijn voor betrouwbare informatie. Ook krijgen we altijd mee hoe we de apparatuur het best in onze omgeving implementeren”

Patrick Tielens, Team Leader Service Desk

Een andere uitdaging was toen H.Essers voor een bekende sigarettenfabrikant speciale DOT codes moest kunnen scannen. In het kader van de Europese wetgeving (TPD) moesten die geregistreerde codes ook verbonden worden met het systeem van de overheid. Ook daar hielp Dalosy een geknipte oplossing uit te werken. Verder zorgde Dalosy voor een aantal scanners met 4G en dus een SIM-kaart aan boord. Die toestellen worden met name voor buitenopslag gebruikt.

Ook op het vlak van printing verleent Dalosy steeds het nodige advies. Zo wilde een klant speciale labels voor gevarengoed. Normaal gezien gebruikt H.Essers labelprinters die zwart op wit printen, maar die specifieke labels moesten in kleur. Om te weten welke labelprinters het meest geschikt zijn voor die toepassing, vroeg H.Essers raad aan Dalosy. Toen H.Essers op een bepaald moment mobiele printers aan een schouderband wilde bevestigen, lichtte Dalosy de voor- en nadelen van de verschillende opties toe.

“Als we een nieuwe klant hebben, moeten de nodige toestellen zo snel mogelijk volgen. We weten intussen dat we van Dalosy steeds direct respons krijgen, zodat we snel kunnen terugkoppelen naar de klant. In onze business kun je geen twee weken op een offerte wachten.”

Patrick Tielens, Team Leader Service Desk H.Essers

Realisaties in praktijk

Als H.Essers specifieke vragen heeft, komt Dalosy langs om de nodige analyses uit te voeren. Daarop wordt dan de meest geschikte oplossing naar voren geschoven. Zo wilde het bedrijf een paar jaar geleden zijn scanners overzetten van Windows naar Android. Die transitie bleek niet vanzelfsprekend. Samen met een aantal interne mensen heeft Dalosy voor een succesvolle overstap gezorgd. Intussen werkt al zeventig procent van de apparatuur op Android.

Toen H.Essers de scanners centraal wilde gaan beheren over de verschillende magazijnen heen, schoof Dalosy SOTI MobiControl naar voren. Sinds Dalosy die oplossing om scanners online te beheren heeft opgezet, kan H.Essers bijvoorbeeld vlot veranderingen op afstand invoeren. Dat is een enorme winst tegenover vroeger, toen scanners voor de minste aanpassing bij de technische dienst moesten worden binnengebracht.

NU ABONNEREN

A PEAK TECHNO L OGIES COMPANY

Updates

© Dalosy 2024 | Design by FPW