Enterprise Mobility 2021-2022: De grootste ontwikkelingen

Background blocks

Onze branche is continu in ontwikkeling. Ook in 2021 is er weer veel gebeurd. Sommige veranderingen zagen we aankomen, andere hebben iedereen verrast. Ook 2022 gaat veel nieuwe ontwikkelingen brengen. Tipje van de sluier: security wordt belangrijker dan ooit. We praten je even bij.

Terugblik op de ontwikkelingen van Enterprise Mobility in 2021

Het jaar 2021 verliep voor veel organisaties anders dan verwacht. Dat gold voor alle schakels in de keten. Wat Enterprise Mobility betreft, zien we twee hoofdlijnen: de vraag was groter dan verwacht, en de migratie van Windows naar Android nam een vlucht.

Meer vraag door marktontwikkelingen

Dat er in 2021 zoveel vraag naar Enterprise Mobility was, komt grotendeels doordat bedrijven in de retail en logistiek meer klandizie kregen en nieuwe activiteiten ontwikkelden. Zo hebben de verwerking en bezorging van pakketten, en de logistieke processen die daarbij horen, een indrukwekkende groei doorgemaakt. Consumenten bestelden massaal: van pakketjes bij webshops tot aan de dagelijkse boodschappen. Vooral vanwege de logistieke processen hadden bedrijven een grotere behoefte aan Enterprise Mobility.

Migratie van Windows naar Android

We zagen in 2021 de eerste tekenen van het verloop van Windows naar Android. Ook dit heeft bijgedragen aan de groei van Enterprise Mobility. Het Windows Operating System op Enterprise Mobility-devices wordt niet langer door Microsoft ondersteund. En dat zorgt voor problemen rondom beveiliging en het up-to-date houden van devices.

Doordat de ondersteuning voor Windows-devices afloopt, stappen organisaties over naar apparaten die draaien op Android. Android is zeer geschikt voor mobiele devices en de ondersteuning door Google is dik in orde. Deze migratie vond voor een groot deel plaats in 2021 en we verwachten dat deze overstap de komende jaren doorgaat.

De ontwikkeling van Enterprise Mobility in 2022

Als we vooruitkijken naar 2022, zien we verschillende ontwikkelingen. Die hebben deels te maken met personeelstekorten. Maar de grootste motor voor veranderingen? Beveiliging. De focus op security wordt groter en groter, en daaruit komen verschillende ontwikkelingen voort.

Automatisering en robotisering

Ten eerste zien we dat personeelstekorten ook in 2022 blijven oplopen. Deze tekorten leiden ertoe dat bedrijven verder willen optimaliseren en automatiseren. De vraag naar robotisering wordt steeds sterker. Daarom verwachten we volgend jaar grote stappen te maken in robotisering, met name in magazijnen.

Meer focus op security

De volgende – en grootste – ontwikkeling is de verdere focus op security. Het risico om te worden gehackt is onverminderd groot. Om lekken te dichten en data veilig te houden, heb je updates en security patches nodig. Organisaties beseffen steeds meer hoe belangrijk het is om hun software en hardware op orde te hebben, om te voorkomen dat kwaadwillenden binnenkomen.

Bij Dalosy zien we deze beweging ook. Bedrijven vragen onze experts steeds vaker om mobile devices en apparatuur te voorzien van de laatste security patches om de veiligheid te monitoren. Voorheen moesten we bedrijven overtuigen van het belang van updates en security, nu merken we dat bedrijven het zelf al door hebben. Een goede ontwikkeling!

De migratie van Windows naar Android hangt samen met de focus op security. De aflopende ondersteuning van Windows-software betekent dat lekken niet meer worden gedicht en dat organisaties kwetsbaarder worden voor hackers. Voor goede security moet je besturingssysteem up-to-date zijn. Windows levert dat niet meer, Android wel.

Proactief lifecycle management

Ook samenhangend met beveiliging: proactief lifecycle management. Wij verwachten dat dit in 2022 meer aandacht krijgt, om zo de hackers voor te blijven. Met proactief lifecycle management installeer je als organisatie direct iedere nieuwe softwareversie, in plaats van dat je een keer in de zoveel tijd een inhaalslag maakt. Wat betreft hardware kijk je proactief naar wanneer apparaten end of life, end of service, of end of sale zijn.

Alle systemen en software moeten op elkaar zijn afgestemd. Organisaties hebben hier zelf in veel gevallen de kennis en tijd niet voor. Daarom verzorgen wij het beheer van hun systemen en devices, zodat de security en updates door de hele organisatie altijd in orde zijn.

Door de verscheidenheid in ons klantenbestand komen we veel issues tegen. Dat is een groot voordeel. Elke keer als we een technisch probleem oplossen, leren we daarvan. Die kennis gebruiken we om bij andere bedrijven het probleem te voorkomen of sneller op te lossen. We houden continu onze kennis op peil en leren iedere dag. Hierdoor kunnen wij een waardevolle kennispartner zijn voor onze klanten.

sparren met onze experts

Ben je benieuwd naar wat de toekomst brengt voor jouw organisatie? We sparren er graag over met je. Bel of mail ons.

NU ABONNEREN

A PEAK TECHNO L OGIES COMPANY

Updates

© Dalosy 2024 | Design by FPW