Martens Kunststoffen

Background blocks

Martens Kunststoffen is een vooraanstaand producent en leverancier van kunststof leidingssystemen voor de professionele en retail markt. Doordat hun logistieke processen niet altijd zo vloeiend en soepel verliepen, hebben zij besloten met Dalosy en HSO, hun logistieke processen te automatiseren en optimaliseren met voicepicking. Het resultaat was verbluffend met 15% hogere productiviteit en 75% minder mispickings.

Over Martens Kunststoffen

Martens kunststoffen is een vooraanstaand producent en leverancier van kunststof leidingsystemen voor zowel de professionele als de retail markt. De productie- en logistieke processen zijn ultramodern en volledig geautomatiseerd, van grondstoffenmengerij tot verpakking van de eindproducten. Deze vinden hun toepassing in rioleringen, drukleidingen, elektra installaties, hemelwaterafvoer en industriële leidingen.

Gekozen oplossingen

Advies & Consultancy
Auto-ID
Netwerk Infrastructuur
Voice
Mobile Computers
Barcode Scanners

Van hectiek naar voice picking en real-time inzicht

In het magazijn van Martens Kunststoffen werkten de orderpickers nog vanaf papier. Bij een leeg schap riepen de orderpickers naar collega’s om het schap aan te vullen. Dit leidde tot veel hectiek, mispicking, fouten en tijdverlies en tot de behoefte aan verbetering van het systeem.

Martens, Dalosy en HSO hebben samen de logistieke processen beschreven die konden worden geautomatiseerd. Vervolgens zijn ze aan de slag gegaan. Om gebruik te kunnen maken van real-time informatie heeft Dalosy het magazijn uitgerust met diverse access points. Daarnaast hebben we samen met HSO een scanning en voice picking oplossing geleverd. Hierdoor worden orderpickers nu via headsets aangestuurd en wordt data real-time in Dynamics AX verwerkt.

Ook zijn de hef- en reachtrucks van Martens voorzien van truckterminals en scanners waarmee werknemers real-time met Dynamics AX kunnen communiceren.

“Dalosy heeft al geruime tijd ervaring in voice picking en heeft ons daarin geadviseerd. Onze verkoopteams, klanten en voorraadbeheerders zijn erg tevreden. We hebben nu een accurate voorraad waardoor onze uitlevergraad beheersbaar is.”

Cock Engelhart, Manager Logistiek bij Martens Kunststoffen

Tevreden teams, klanten en voorraadbeheerders

Het automatiseren van de logistieke processen en het real-time inzicht in voorraad heeft verschillende mooie resultaten opgeleverd. De productiviteit is verhoogd met 15%, de hoeveelheid mispickings is met 75% verlaagd en Martens heeft nu een betrouwbare voorraad.

NU ABONNEREN

A PEAK TECHNO L OGIES COMPANY

Updates

© Dalosy 2024 | Design by FPW