Hubo

Background blocks

Doe-het-zelfzaak Hubo wilde voor zijn klanten het proces voor het bestellen en afhalen van artikelen eenvoudiger te maken. Daarom introduceerde Hubo in 2016 Click & Collect. Het idee daarachter is dat klanten hun bestelling via de website van Hubo plaatsen en deze twee uur later in een winkel naar keuze ophalen. De hele bestelling ligt dan voor ze klaar, ze hoeven alleen nog maar te betalen. Dit bespaart klanten tijd en ze lopen nooit meer het risico voor niets naar de winkel te gaan omdat een artikel is uitverkocht. Om Click & Collect succesvol te introduceren, vroeg Hubo zijn vertrouwde partner Dalosy om advies.

Over Hubo

Hubo is een Belgische doe-het-zelfketen met 150 winkels verspreid over België. Het hoofdkantoor is gevestigd in Wommelgem. Het bedrijf werd in 1992 opgericht en maakt deel uit van de Bricoalliance Group. Hubo verkoopt een assortiment van circa 25.000 doe-het-zelfartikelen van hoge kwaliteit. De winkels beslaan een oppervlakte van 2000 tot 3000 m2 en zijn slim en overzichtelijk ingedeeld, zodat klanten altijd kunnen vinden wat ze zoeken. De webwinkel van Hubo neemt sterk toe aan populariteit en deze online aanwezigheid wordt steeds belangrijker voor het bedrijf.

Gekozen oplossingen

Advies & Consultancy
Auto-ID
Mobile Computers
Service & Beheer

Click & Collect voor meer efficiëntie en betrouwbaarheid

Hubo-winkels hebben geen magazijnvoorraden. Daarom is het van essentieel belang dat er dagelijks winkelorders worden geplaatst bij leveranciers en dat de inventaris nauwkeurig wordt bijgehouden. Alle artikelen die voor een Click & Collect-bestelling in een winkel zijn gepickt, moeten real-time verwerkt worden, zodat ze onmiddellijk weer besteld kunnen worden en de voorraad snel wordt aangevuld.

Hubo gebruikte in zijn winkels al de mobiele computers van Zebra voor inventaris en orderpicken. Het bedrijf wilde echter overstappen naar een Android-platform en een eigen Click & Collect-app ontwikkelen, speciaal voor Android-apparaten met een groot scherm, zodat meer processen op de winkelvloer konden worden uitgevoerd.

Na een pilot in vier winkels, adviseerde Dalosy Hubo om voor de Zebra Touch computers te gaan. Deze werden volledig naar wens geconfigureerd en klaar voor gebruik geleverd. Daarnaast ontwikkelde het softwareteam van Dalosy een Click & Collect-app, speciaal voor Hubo. Ondertussen heeft Hubo zelf meer kennis over Android in huis, waardoor zij een eigen Click & Collect-app hebben ontwikkeld.

“We willen dat ons winkelpersoneel klaarstaat om klanten te helpen. Maar ze moeten tegelijkertijd ook operationeel efficiënt zijn. Om dat te bereiken, moesten we ons personeel van mobiele apparaten voorzien.”

Bart Vos, Hoofd van ICT-helpdesk van Hubo

Een Click & Collect-bestelling wordt via de website van Hubo geplaatst en in Hubo’s ERP-systeem verwerkt. Daarnaast krijgen de mobile devices in de winkel waar de bestelling wordt afgehaald direct een melding. In de melding zijn alle openstaande bestellingen zichtbaar die gepickt moeten worden, met daarbij de benodigde artikelgegevens zoals aantal en soort. Vervolgens verzamelen de medewerkers de artikelen uit de schappen in de winkels. Bij het scannen van de artikelen, wordt de informatie erover real-time verwerkt in het ERP-systeem. De backoffice ontvangt een melding over de verkoop van deze artikelen, zodat de inventaris kan worden bijgewerkt en de voorraad kan worden aangevuld. Het personeel gebruikt de mobile devices ook voor goederenontvangst en om inkooporders te maken.

Real-time voorraadbeheer

Dankzij Hubo’s doeltreffende en efficiënte Click & Collect-systeem worden Click & Collect-bestellingen zeer nauwkeurig en op tijd geleverd, en kan de voorraad real-time worden aangevuld. Ook voor andere processen waar de mobile devices wordt gebruikt, zoals de inventariscyclus, is de ROI verbeterd. Zo worden nu regelmatig inventariscycli uitgevoerd, in plaats van jaarlijkse voorraadtellingen, waarmee Hubo tijd en geld bespaart en de voorraad nauwkeuriger is. In de toekomst zal Hubo steeds meer apps op de devices zetten om het personeel in de winkels meer functionaliteit te geven, administratieve werkzaamheden te verminderen en dubbel werk te voorkomen.

NU ABONNEREN

A PEAK TECHNO L OGIES COMPANY

Updates

© Dalosy 2024 | Design by FPW