ASICS

Background blocks

Vanwege de vernieuwde WMS had ASICS een nieuw mobile device nodig met de geïntegreerde software en verwerkingskracht, die vereist zijn voor een goede werking van de nieuwe systemen. Het moest ook toekomstbestendig en multifunctioneel zijn, op een Android-platform werken en de efficiëntie in de magazijnen verbeteren. Kortom, één mobile device waarmee alle magazijntaken konden worden beheerd: een allesomvattende upgrade. ASICS vroeg Dalosy te onderzoeken welke oplossing het beste in hun behoeften zou voorzien en om deze te leveren.

Over ASICS

ASICS Europe BV is de Europese dochtermaatschappij van ASICS Corporation, marktleider in hoogwaardige hardloopschoenen. Dit Japanse prestatiemerk werd in 1949 opgericht door Kihachiro Onitsuka. Zijn visie is vertaald in de naam ASICS, een acroniem voor de Latijnse uitdrukking ‘Anima Sana in Corpore Sano’, oftewel ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’. ASICS is een leidinggevende ontwerper en producent van hardloopschoenen met een optimaal loopcomfort, van sportkleding en -accessoires en van sportschoenen voor bijvoorbeeld tennis. Verder staat het merk bekend om zijn populaire lifestyle sneakers. ASICS werkt al jaren samen met Dalosy en heeft twee Europese distributiecentra, gevestigd in Frankrijk en Duitsland.

Gekozen oplossingen

Advies & Consultancy
Auto-ID
Mobile Computers
Service & Beheer

Een allesomvattende upgrade

Dalosy liet ASICS drie mobile devices testen. Na de verschillende tests bleek de Zebra TC8000 mobiele touch computer aan alle behoeften van ASICS te voldoen. Dalosy organiseerde een succesvolle proeffase in de magazijnen met de TC8000. Samen met ASICS hebben wij de traditionele telnetschermen omgezet in een intuïtieve Touch interface en de implementatie verder uitgevoerd. De devices zijn via Velocity draadloos verbonden met het WMS van ASICS, zodat alle magazijnactiviteiten real-time worden geregistreerd.

De teams in de magazijnen van ASICS gebruiken de devices van Zebra nu voor alle magazijnprocessen, waaronder inkomende goederen, voorraadverplaatsingen, inventarisatie, voorraadaanvulling, picking, uitgaande goederen en de verwerking van retouren. De gebruikers konden na de implementatie snel met het nieuwe apparaat overweg. Dankzij de slimme, ergonomische vormgeving, het lichtgewicht ontwerp en de gekruiste laserfunctie van de TC8000 besparen de gebruikers per dienst maximaal een uur werk. Zo wordt een stijging van 10% in productiviteit gehaald.

We kozen voor Zebra’s TC8000, aangezien we hiermee met één apparaat in al onze behoeften voorzien. De teams van onze magazijnen zijn erg enthousiast over het ergonomische, lichte ontwerp van de TC8000 dat de perfecte combinatie van comfort en efficiëntie levert. Bij onze twee grootste Europese distributiecentra heeft de nieuwe oplossing nu al een stijging van 10% in de productiviteit gerealiseerd

Robin Bouwmeester, WMS-specialist bij ASICS

Het Android-besturingssysteem en de uitgebreide functies van de TC8000 bieden ASICS de mogelijkheid om de functionaliteit in de toekomst uit te breiden. Bijvoorbeeld met spraakgestuurd picken (voice picking), verbinding met interactieve magazijnbrillen en/of het gebruik van een camera voor grafische tracering.

Beheer van 300+ terminals

Om de 300+ terminals – verspreid over drie distributiecentra – in optimale conditie te houden, maakt ASICS ook gebruik van SOTI MobiControl Cloud (Mobile Device Management). Hiermee kunnen configuratie, updates en beheer van de TC8000’s op afstand en buiten werktijden van het magazijn uitgevoerd worden. Dit bespaart tijd en het zorgt ervoor dat het personeel altijd efficiënt kan blijven werken.

NU ABONNEREN

A PEAK TECHNO L OGIES COMPANY

Updates

© Dalosy 2024 | Design by FPW