6 Tips voor laag- of hoogtijdagen

Background blocks

In de decembermaand zien we twee uitersten. Bedrijven hebben het óf heel rustig omdat alle processen of een deel daarvan stilliggen door de kerstvakantie, óf juist heel druk doordat de vraag explosief is toegenomen. Dit laatste is het geval in supermarkten, in de e-commerce en logistiek. Hoewel ze haaks op elkaar staan, leveren de beide scenario’s risico’s en kansen op. In deze blog geven we je een aantal handige tips om met de situatie om te gaan en je voor te bereiden op andere tijden.

Tips om rustige tijden maximaal te benutten

Je mobiele apparatuur wordt minder gebruikt of staat zelfs helemaal stil. Je verwacht het misschien niet, maar elk nadeel heeft zijn voordeel! Hoe kun je deze stille periode benutten?

Na de vakantie, als alle processen weer op gang komen, moet je kunnen vertrouwen op je mobiele devices en printers, die weken niet of nauwelijks zijn gebruikt en die belangrijk zijn voor de continuïteit van je bedrijfsprocessen. Ze moeten in topconditie zijn op het moment dat je ze weer nodig hebt. Met deze eenvoudige tips kun je straks weer vol vertrouwen aan de slag.

Mobiele terminal en/of scanner

 • Bekijk de behuizing. Zie je scheuren of deuken? Zo ja, besef dan dat er inwendig ook iets beschadigd kan zijn.
 • Bekijk het toetsenbord. Zijn alle toetsen nog leesbaar? Ontbreken er toetsen?
 • Controleer de scanstraal. Werkt de scan engine nog naar behoren? Is het scanglaasje nog in goede staat? Als het beschadigd is, kan de scanner zijn werk niet optimaal doen.
 • Check of de nieuwste softwareversie al op het apparaat draait. Dit is een ideaal moment om je software te updaten.
 • Controleer of alle security updates zijn geïnstalleerd, zodat je straks veilig van start kunt.
 • Controleer de batterijen. Batterijen zijn namelijk een onderschatte bron van storingen. Doen ze het nog?
 • Check ook de fabricagedatum van de batterijen. Is die ouder dan 3 jaar: direct vervangen.
 • Je kunt je mobiele devices het beste gewoon onder stroom en in de lader laten staan.

2. Cradles / home stations voor handterminals en batterijen

 • Reinig met een doekje met contactspray de oplaad- en communicatiecontacten die verbinding maken met de terminal.
 • Controleer of de power supply niet te warm is.
 • Check en orden de kabels van en naar de power supply.
 • De plek waar de power supply ligt, wordt bij de schoonmaak meestal vergeten. Ook is die plek vaak lastig te bereiken. Onder een dikke stoflaag wordt het hier extra warm. Maak het gebied rondom de power supply dus goed schoon met de stofzuiger.

3. Printers

 • Stof is ook een grote vijand van je printers. Maak de binnen- en buitenkant voorzichtig stofvrij met een stofzuiger.
 • Printhead en labelgeleiders zijn essentieel voor een goed werkende printer. Je kunt ze reinigen met een reinigingsmiddel dat daarvoor is bedoeld. Nog beter: laat dit door Dalosy service engineers doen. Zij controleren of de printer nog naar behoren werkt, geven hem een grondige onderhoudsbeurt en maken hem klaar voor gebruik.

4. Defecte apparatuur, toebehoren, terminals

Je hebt vast nog wel een hoekje met apparatuur en toebehoren waarvan het de bedoeling is om die te laten nakijken. Doe dat nu. Je hebt er de ruimte voor nu het minder druk is. Bij Dalosy draait de afdeling reparaties en services op volle toeren. Heb je terminals van Dalosy afgenomen en zijn ze defect? Meld je reparatie en stuur ze direct terug naar ons. Dan beginnen wij alvast met de reparatie.

Tips voor topdrukte

In sommige sectoren zien we het tegenovergestelde van rust. In de supermarkten, gezondheidszorg en in distributiecentra, bijvoorbeeld, is het alle hens aan dek. Voor bedrijven in deze branches hebben we twee belangrijke tips.

5. Extra hygiënemaatregelen bij het gebruik van mobiele devices

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: werk veilig. Denk om je eigen gezondheid en die van je collega’s en hun familie. We hebben daar kort geleden een blog over gepubliceerd met allerlei handige tips. Uiteenlopend van persoonlijke hygiëne tot het verzorgen van je mobiele devices. De blog vind je hier.

6. Huur tijdelijk extra mobiele apparatuur

Kom je apparatuur tekort omdat het drukker is dan normaal? Of wil je alle medewerkers hun eigen mobiele device geven, in verband met de hygiëne?

Dalosy verhuurt met Dalosy Flexibel Huren ook devices, voor kortere of langere tijd. We hebben mobiele apparatuur van onder andere Zebra Technologies, Honeywell, Datalogic, Vocollect en Toshiba. Van barcode scanners en labelprinters tot handheld terminals en voicepicking apparatuur. Doordat wij goed luisteren naar jouw wensen, kunnen wij de mobile devices leveren die het beste bij jouw processen en je organisatie passen.

Een belangrijk voordeel voor jouw organisatie is dat Dalosy ook Enterprise Mobility Management biedt. Om te beginnen krijg je dus op afroep de benodigde extra apparatuur van ons. Ook hebben wij die volledig afgestemd op jouw organisatie, zodat je er meteen mee kunt werken. Dalosy regelt alle onderhoud, support en beheer. We monitoren je systemen, inclusief de gehuurde apparatuur, en lossen veel problemen op voordat jij er last van hebt. Volledige ontzorging, noemen we dat.

Eerlijk advies?

Heb je twijfels, vragen of behoefte aan eerlijk advies? We helpen je graag. Bel Dalosy op 078 681 1200 of stuur ons een mail!

NU ABONNEREN

A PEAK TECHNO L OGIES COMPANY

Updates

© Dalosy 2024 | Design by FPW