Voice-picking apparatuur | Dalosy Enterprise Mobility

Background blocks

Met voice-picking apparatuur kunnen logistieke bedrijven in hun order-picking-proces 20-25% productiviteitsverhoging bereiken. Dalosy Enterprise Mobility vertelt erover.

Voice-picking apparatuur onder de loep

Voice picking is een uitstekende manier om tegemoet te komen aan de wensen van je klanten: snelle leveringen, hoge kwaliteit, lage prijzen. Door te werken met voice-picking-apparatuur kun je je operatie nog efficiënter inrichten en fouten minimaliseren.

Wat is voice picking?

Bij voice picking communiceren logistiek medewerkers via spraak met het ERP- of WMS-systeem van de organisatie. Opdrachten, informatie en instructies ontvangen ze op hun koptelefoon via Text To Speech (TTS). Vervolgens bevestigen zij de opdrachten via een microfoon.
Alle taken worden real-time gecontroleerd en verwerkt in je ERP- of WMS-systeem. Je weet dus altijd wat de status van orders is. Ook kun je de performance van je logistieke proces bekijken.
Met voice picking hebben je medewerkers hun handen vrij. Ze kunnen gefocust hun werk doen zonder steeds op een scherm te kijken. Doordat de instructies de medewerkers volgen en begeleiden door het warehouse, worden pickfouten nagenoeg tot 80% gecorrigeerd.

Voice-picking vereisten in de logistiek

Ook bij Dalosy is de vraag naar voice-picking-apparatuur groot. En dat is niet vreemd, want na integratie zien we dat logistieke bedrijven met hun order-picking-proces al gauw 20-25% productiviteitsverhoging halen.

In een oriënterend gesprek horen we vaak: ‘Hoe moeilijk kan het zijn? Ik heb het ook in de auto en thuis op de luidspreker. Alexa of Siri geven meestal een goed antwoord.’
Dat begrijpen we. Alleen is een privésituatie niet te vergelijken met een professionele logistieke omgeving. Reguliere spraakherkenning zit vaak in de cloud. Als je iets vraagt, duurt het even voor je een reactie krijgt.
In een warehouse kun je je dat niet veroorloven. Daar verwacht je binnen enkele milliseconden een reactie. Als je duizenden pick-orders per dag verwerkt, zorgt een vertraging van 1-2 seconden al voor meerdere minuten vertraging per dag. Daarom zit de spraakherkenning meestal direct op het device.

            Vocollect
            LYDIA Voice
  • Een succesvol en robuust product dat ruimschoots zijn sporen heeft verdiend. Honeywell blijft het product steeds verder ontwikkelen.

 

  • Als gebruiker train je het apparaat eerst op jouw stem. Dat duurt 5-10 minuten. Geen punt met vaste medewerkers, minder handig als je veel met seizoenarbeiders werkt.

 

  • Vocollect bied ook Pickup & Go waarbij geen training noodzakelijk is.

 

  • Je werkt met een specifiek device voor voice-taken, de Talkman.

 

  • De devices van Vocollect zijn sterk in vochtige en koude omgevingen.
  • We werken sinds 2022 met dit product. Onze engineers zijn inmiddels gecertificeerd voor het installeren van LYDIA Voice. Ook onze salesmensen hebben een training gevolgd om klanten goed te adviseren.

 

  • LYDIA is een spraakonafhankelijk product. De gebruiker kan zonder training aan de slag en wordt meteen vrij nauwkeurig herkend. Ook als iemand bijvoorbeeld een accent heeft.

 

  • De voice-taken van LYDIA kunnen draaien op een normaal Enterprise Mobility device voor order-picking. Dit is interessant voor organisaties die het liefst een device gebruiken voor meerdere taken.

 

  • LYDIA Voice kan inzicht geven in managementinformatie. Wat is de performance van het spraaksysteem? Waar kunnen we iets verbeteren?

Vocollect en LYDIA bieden allebei uitstekende mogelijkheden voor integratie of een interface met bestaande logistieke software. Ze zijn ook voorzien van artificial intelligence, waardoor ze op de achtergrond hun werk steeds beter, slimmer en efficiënter doen.

Dalosy Enterprise Mobility adviseert

Als trusted advisor vinden we het belangrijk om eerlijk te adviseren en onze relaties een keuze te bieden. Want de ene organisatie is de andere niet. Elk bedrijf heeft zijn eigen specifieke wensen. Over beide producten krijgen we positieve reacties. Onze experts luisteren naar je wensen en onderzoeken de mogelijkheden. En uiteindelijk maak je zelf de keuze voor een product.

Wil je meer weten over order picking met voice? Dalosy staat voor je klaar. Bel ons op 078 68 11 200 of stuur een mail.

Whitepaper voice oplossing

Wil je meer weten over voice oplossingen, download dan nu de whitepaper voor meer informatie.

NU ABONNEREN

A PEAK TECHNO L OGIES COMPANY

Updates

© Dalosy 2024 | Design by FPW