Retailnieuws uit New York: onze ontdekkingen tijdens NRF 2020

Background blocks

Als er één beurs is die je als retailer zeker niet mag missen, dan is het wel de New York Retail Fair (NRF): de grootste Retail beurs van de wereld. Al meer dan 10 jaar organiseert Dalosy de jaarlijkse Dalosy Retail Trip waarin we samen met een aantal retailers dit event bezoeken om inspiratie op te doen. In deze blog delen we met jou welke trends, ontwikkelingen en innovaties we in New York zijn tegengekomen.

Innovatief shoppen

Het programma van de Dalosy Retail Trip stellen we ieder jaar samen met onze partners Zebra en Extreme Networks. We bezoeken niet alleen de beurs, maar gaan ook de wijken van New York in om inspiratie op te doen bij verschillende innovatieve winkels. Het bezoek dat we aan Showfields brachten was in alle opzichten bijzonder. Door de groei van online shopping, zie je steeds meer winkels uit het straatbeeld verdwijnen. Showfields laat zien hoe je als fysieke winkel toegevoegde waarde kunt bieden. Naast dat Showfields een schitterend opgezet gebouw is dat ruimte biedt aan allerlei kleine startups, is de inrichting ronduit spectaculair. Zo kun je per glijbaan van de derde naar de tweede verdieping. Bij Showfields draait alles om de beleving.

Highlights en nieuwe oplossingen op de NRF

Verschillende partners van Dalosy hadden op de NRF een Booth Tour georganiseerd die perfect was afgestemd op de belangstelling van onze retailers. We hebben diverse oplossingen gezien die winkelprocessen ondersteunen. Vooral AI, ML en robotica waren hot topics op de beurs die we ook terug zagen bij Zebra en Extreme Networks.

Robots en Automation Intelligence

Bij onze vooruitstrevende partner Zebra zagen we meerdere oplossingen op basis van automation intelligence. Zoals de Ema50, een robot die winkelpersoneel kan ondersteunen. Ema rijdt zelfstandig langs de schappen om te kijken of er iets moet worden aangevuld en of de artikelen wel op de juiste plek staan. Winkeleigenaren die kampen met personeelstekort, zetten deze robot steeds vaker in, zodat de aanwezige medewerkers andere taken kunnen oppakken.

Ook zagen we de LocusBot, een robot dat meeloopt tijdens het orderpicken in DC’s. Een medewerker plaatst de artikelen in een bak dat de LocusBot meedraagt. Met een druk op de knop rijdt de LocusBot zelf naar een vooraf ingestelde plek toe, waar een andere medewerker de volgende handeling verricht. Vervolgens komt een volgende LocusBot automatisch naar de eerste medewerker toe voor een nieuwe order.

Artificial Intelligence en Machine Learning

Extreme Networks liet ons nieuwe oplossingen zien als Extreme Cloud IQ. Dit is een oplossing voor de Retail op basis van AI en Machine Learning. Hiermee kunnen wifi netwerken zich steeds beter aanpassen aan de omstandigheden, bijvoorbeeld als ze externe storingsbronnen detecteren. Het wifi netwerk kan zo worden geconfigureerd, dat het daar geen last van heeft. Als het netwerk zo’n storing oppikt, gaat het zichzelf corrigeren of uitzenden op een ander kanaal. Slim!

Online en offline optimaal op elkaar laten aansluiten

Doddle presenteerde hun Collect & Return oplossing die een deel van het logistieke proces van grote webwinkels overneemt. Consumenten kunnen bij hun bestelling aangeven waar en wanneer ze hun pakket willen afhalen. Ze krijgen dan op hun telefoon een barcode waarmee ze hun pakket kunnen ophalen bij de collect kiosk. Iets terugbrengen werkt net zo makkelijk, want op diezelfde plek staat een Doddle return kiosk waar je kleinere items kunt retourneren. Via een app geef je aan dat je een retour hebt. Je krijgt weer een barcode op je telefoon en die toon je aan de kiosk. Er wordt automatisch een verzendsticker geprint, die plak je op het item en het product gaat in de kiosk. De medewerker achter de servicebalie hoeft zich niet meer constant bezig te houden met het afgeven en aannemen van pakketjes.

Dynamic pricing met ESL

Bij SES-imagotag, ook een partner van Dalosy, werden de nieuwe mogelijkheden voor dynamic pricing getoond. SES Imagotag levert elektronische shelf labels waarmee je heel eenvoudig dynamisch kunt prijzen en kunt sturen op promoties. Het is zelfs mogelijk om een knipperend LED-lampje op het schaplabel te plaatsen, zodat je producten makkelijker kunt vinden door middel van een app. Zodra een klant of medewerker via de app een specifiek product zoekt, gaat het lampje bij dat product branden. Handig voor personeel en consument! Deze functionaliteit heeft diverse toepassingsmogelijkheden om de ROI beter te maken, bijvoorbeeld om lege schappen te signaleren.

Benieuwd naar één of meerdere van deze oplossingen? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw bedrijf te bespreken. Wij delen graag onze ervaringen en kennis met je!

NU ABONNEREN

A PEAK TECHNO L OGIES COMPANY

Updates

© Dalosy 2024 | Design by FPW