Robotics

Background blocks

Misschien heb je in een winkel of ziekenhuis wel eens robots gezien die dienstdoen als gastheer/gastvrouw. Of weet je dat Amazon drones inzet voor orderpicking. Met robots kun je een grote efficiencyslag bereiken, maar robotisering is niet in elke bestaande omgeving en situatie in te passen. Bij Dalosy kun je terecht voor advies en aanschaf van robots van Fetch Robotics. Daarnaast bieden we diverse softwaretrainingen voor service engineers.

Wat zijn de mogelijkheden

Als wij het over robots hebben, bedoelen we vaak AMR (Autonomous Mobile Robots) zoals die van onze partner Fetch Robotics. Dit zijn zelfrijdende transportmiddelen die verpakte goederen, kratten en pallets vervoeren, met name in logistieke omgevingen.

De robots kunnen ook de orderpicker volgen. De orderpicker zet dozen op de robot en de robot vindt zijn weg weer terug. Dit scheelt de orderpicker heel wat gesjouw en kilometers lopen. Andere robots rijden zelf door de magazijnen om de voorraadtelling te doen. En sommige robots hebben een ‘arm’ en kunnen zelf orderpicken en bijvullen.

In een winkelomgeving kan de robot voorzien zijn van Artificial Intelligence om bijvoorbeeld onbemand de artikelen in de schappen te controleren op soort en aantallen. Hij kan zelfs aanvullen.

Waar moet je op letten?

Robotisering is niet in elke bestaande omgeving en situatie in te passen. Om te beginnen moeten het wireless netwerk en de aanwezige software er geschikt voor zijn. Is de dekking goed genoeg? Kunnen alle elementen worden geïntegreerd tot één efficiënt werkend systeem?

Ook de fysieke omgeving moet zich lenen voor robotisering. Is er voldoende ruimte, zodat mensen en robots zich veilig kunnen voortbewegen? Een andere belangrijke vraag is of de vloer geschikt is voor rondrijdende robots. Dalosy helpt je graag bij de transitie. Dat begint bij goed advies over de beste aanpak. We kunnen een test- of demo-omgeving voor je inrichten en de software en/of licenties voor die omgeving leveren.

Maak een afspraak

Wil je advies over robotisering? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Our partners

At Dalosy you are assured of the best quality. Together with our reliable partners, we have everything in-house to meet your highest requirements.

NU ABONNEREN

Updates