Het belang van de juiste labels

Background blocks

Wij blijven in beweging! Afgelopen zomer is labels & supplies specialist Logilabel onderdeel geworden van Dalosy. Een mooie toevoeging van expertise in labels & supplies aan onze onderneming. Het is geen toeval dat dit kort na onze overname door Peak Technologies is gebeurd. De strategie van Peak is om wereldwijd bedrijven die elkaar aanvullen, met elkaar te integreren. Op die manier hebben klanten één aanspreekpunt en kan de kwaliteit naar een hoger niveau worden getild. Dit leek ons een goed moment om stil te staan bij de wereld van labels.

Labels? Daar kun je op besparen?

Bij sommige bedrijven kijkt men alleen naar de kosten van een label met de gedachte van;  je plakt het op een doos of artikel en verder heeft het weinig toegevoegde waarde. Sterker nog, het kost alleen maar geld.
Toch kunnen er veel onzichtbare kosten ontstaan als de kwaliteit van een goedkope label te wensen overlaat. Want ja, als labels tijdens het inprinten schade veroorzaakt aan de printer, bijvoorbeeld de prithead gaat regelmatig defect. En die moet je dan vervangen. Bovendien verspil je papier doordat je opnieuw moet printen. Om nog maar te zwijgen van klachten als het label niet de juist kwaliteit heeft, beschadigd is, onleesbaar is geworden, of verdwenen door een slechte kleefkracht.

Belangrijke informatiedrager

Een label is een belangrijke informatiedrager. De informatie kan over de inhoud van een doos gaan, maar kan ook onmisbaar zijn voor track & trace, of de specificaties van een elektronicacomponent aangeven. En om bij dat voorbeeld te blijven: elektronicacomponenten krijgen veelal te maken met hoge temperaturen. Daar moet het label wel tegen kunnen. Als het vervaagd of wegsmelt, weet je nooit meer wat voor component je in handen hebt. Andere etiketten moeten juist bestand zijn tegen vocht of regen.

Kijk eens naar je voetafdruk

Op het gebied van duurzaamheid valt er nog veel te winnen. Streeft jouw organisatie actief naar verlaging van de CO2-uitstoot? Doe je bijvoorbeeld aan afvalscheiding, en let je daarbij ook op de labels die je gebruikt? Werk je met kartonnen dozen, dan plak je daar geen kunststof label, maar juist een papieren etiket op. Het maken van de juiste keuze heeft onmiddellijk effect op je ecologische voetafdruk.

Het gebruik van linerless labels kunnen je ook helpen je organisatie te verduurzamen. Deze labels bevatten geen rugpapier, oftewel liner. Ze hebben een speciale lijm waardoor ze direct na het printen zonder residu van de rol kunnen worden verwijderd. Aangezien het rugpapier weggegooid wordt, heb je met linerless labels tot 40% minder afval.

Opvallen met je labels

Waar vroeger zwart-wit printen goed genoeg was, merken we dat printen in kleur populairder wordt vanwege de voordelen die het biedt voor bedrijven. Full colour labels worden steeds belangrijker als communicatiemiddel. Het gebruik van kleur en symbolen op labels verbetert de effectiviteit van communicatie en vergroot de veiligheid. Daarnaast kunnen kleurenlabels het merk van je bedrijf versterken en productvariaties identificeren.

Tip van Dalosy: vraag het de specialist

Het advies van een specialist kan je helpen om kosten te besparen, de kwaliteit te verbeteren en je voetafdruk te verlagen. Een kenner kan je vertellen welke labels bij jouw printer passen, goed kleven en de juiste afdrukkwaliteit bieden. Hij of zij kan je ook alles vertellen over de toenemende vraag naar kleurenlabels en de milieuvriendelijke linerless labels.

Je kunt dan meteen de lopende onderhoudscontracten en de contracten voor labels & supplies op elkaar afstemmen. Hoe relaxed is het om voortaan één aanspreekpunt voor apparatuur, labels & supplies te hebben en de kwaliteit en kosten beter te bewaken?

Zou je meer willen weten over labels of heb je hier nog vragen over?

Neem contact met ons op!

NU ABONNEREN

A PEAK TECHNO L OGIES COMPANY

Updates

© Dalosy 2024 | Design by FPW