Festivals en de rol van Enterprise Mobility

Background blocks

Het festivalseizoen is weer in alle hevigheid losgebarsten. Overal in het land verzamelen muziekliefhebbers zich voor onvergetelijke ervaringen. Weinig mensen weten wat er achter de schermen gebeurt. Wist je dat Enterprise Mobility een cruciale rol speelt bij het organiseren van een festival met vele tienduizenden bezoekers? Van het stroomlijnen van logistieke processen tot het verbeteren van de bezoekerservaring draagt Enterprise Mobility bij aan het soepele en veilige verloop van deze massa-evenementen. In deze blog gaan we hier dieper op in. Ontdek hoe Enterprise Mobility de festivalervaring verbetert voor zowel de organisatoren als de bezoekers.

Wifi willen we allemaal

Tijdens een festival komen tienduizenden mensen samen op een relatief klein oppervlak. Festivals als Pinkpop, Pukkelpop en Tomorrowland ontvangen meer dan 65.000 bezoekers per dag! En die zijn allemaal continu met hun telefoon in de weer. Enterprise Mobility zorgt voor voldoende wifibereik door access points te plaatsen op strategische plekken. Aan de hand van een plattegrond en andere informatie berekenen professionals wat er nodig is voor goede ontvangst. Dankzij de technische installaties, zoals podia en lichtmasten, zijn er voor ons altijd genoeg hoge plekken om de zenders strategisch te plaatsen.

Wifi maakt veel mogelijk

Met goede wifi kan de organisatie bezoekers via hun telefoon informeren, bijvoorbeeld over een optreden dat iets later begint. Er zijn steeds meer festivals die werken met een eigen app, programma en plattegrond, om bezoekers zoveel mogelijk informatie te bieden. Daarvoor is goed bereik nodig. Voor bezoekers is het fijn dat ze daarvoor hun eigen 5G-abonnement niet hoeven te gebruiken.

Veiligheid is nog een reden om voldoende wifibereik te willen. Je kunt de mensenstromen goed in kaart brengen en beheren. En stel je eens voor dat het weer omslaat. Dan heb je een grote hoeveelheid mensen in open gebied, die zich ineens in veiligheid moeten brengen. Je wilt hun vertellen wat ze moeten doen en waar ze heen moeten. Dat is een verantwoordelijkheid waar festivalorganisatoren steeds meer mee te maken krijgen.

Polsbandje in combinatie met een digitaal ticket

We kennen allemaal het digitale ticket op onze mobiele telefoon. Dat komt terecht in een speciale app, en bij de ingang laat je het ticket op je telefoon scannen. Er is alleen één probleem: de scanner wil zien dat je het ticket vanuit je app opent, om zeker te weten dat je het niet hebt gekopieerd. Maar je hebt 5G nodig om je telefoon te kunnen gebruiken, en het netwerk wordt bij grote evenementen zwaar belast. Als er bij de ingang geen extra wifi- of 5G-masten zijn geplaatst, heb je de kans dat de app niet meteen opent. Het gevolg: het duurt lang, onrustige mensen, paniek.

Er is diep nagedacht over alternatieve oplossingen. Het polsbandje lijkt het beste alternatief te zijn. Polsbandjes kunnen voorzien zijn van een QR-code of bijvoorbeeld een NFC-chip. Hiermee gaat de doorstroming veel sneller. Op dit moment is het nog wel nodig om je digitale ticket eenmaal te scannen wanneer je naar het festival toe gaat, hierna ontvang je een polsbandje. Hierna zal er geen gedoe meer zijn met je telefoon, je kunt meteen doorlopen en je polsbandje scannen. Bij meerdaagse festivals is dit erg handig en zal de doorstroming wat sneller zijn. Bij festivals als Sziget, Tomorrowland en Best Kept Secret kun je in plaats van festivalmunten betalen met je polsbandje. Dan zijn er op het festivalterrein allerlei automaten waar je je polsbandje kunt scannen en opwaarderen, zodat je eten en drinken kunt afrekenen.

Voordelen van het polsbandje

Het polsbandje wordt al tientallen jaren in ziekenhuizen gebruikt. Daarom weten we dat dit een goede optie is. Het is stevig, je verliest het niet, je kunt ermee douchen, het blijft goed leesbaar – kortom: het polsbandje is festivalproof.

Bovendien biedt het bandje belangrijke veiligheidsvoordelen. Dat begint al bij de ingang, waar toegang en identificatie snel verlopen. En ook als het om crowd management gaat, bewijst het polsbandje zijn nut. Op een festivalterrein dat uit meerdere segmenten bestaat, kun je worden gescand bij de toegang naar een ander segment. Zo kan de organisatie in de gaten houden waar veel of weinig mensen zijn. Ze kan dan bijvoorbeeld besluiten een bepaald podium eerder te openen om mensenstromen uit elkaar te trekken.

Dalosy is expert op het gebied van Enterprise Mobility en we helpen je graag om grote evenementen efficiënt en veilig te laten verlopen. Wil je meer weten over onze slimme oplossingen? Bel of mail ons.

NU ABONNEREN

A PEAK TECHNO L OGIES COMPANY

Updates

© Dalosy 2024 | Design by FPW