Neem contact met ons op
Zou dit jouw organisatie ook verder helpen? We denken graag met je mee.
De zorg staat enorm onder druk vanwege de vergrijzing, prijsstijgingen en personeelstekorten. Door processen te automatiseren, wordt de veiligheid van patiënten verbeterd, kunnen zorgverleners meer doen in minder tijd en neemt het risico op fouten af. Ook technologische ontwikkelingen zorgen voor nieuwe functionaliteiten en applicaties, waar zowel zorgverleners als patiënten baat bij hebben.
In ziekenhuizen worden heel wat kilometers afgelegd tijdens het werk. Met mobiele devices die speciaal voor de zorgsector zijn ontworpen, kan het zorgpersoneel allerlei taken snel en efficiënt uitvoeren. Die taken zijn grofweg in drie groepen te verdelen:
Met deze mobiele devices kun je snel en efficiënt communiceren via wifi of sim. Zorgverleners kunnen direct bellen met artsen, collega’s en andere afdelingen, ongeacht hun locatie binnen het ziekenhuis. Dit maakt snel overleg, het inwinnen van advies of het inschakelen van aanvullende expertise eenvoudiger, wat resulteert in betere zorg.
De mobiele devices worden ook ingezet voor alarmering. In noodsituaties kunnen zorgverleners via een geïntegreerde alarmknop direct hulp inroepen, wat cruciaal is in drukke ziekenhuisomgevingen waar elke seconde telt. Daarnaast kan het device worden ingezet voor hartbewaking. Door een app op het device te koppelen aan de hartbewaking, kan de hartslag van een patiënt met het device worden gemonitord. Doet zich een afwijking voor, dan gaat er een alarm naar de zorgverlener, die direct in actie kan komen.
Het mobiele device biedt zorgverleners toegang tot het elektronisch patiëntendossier (EPD) via een mobiele app. Waar vroeger het EPD alleen via een pc kon worden benaderd en handmatige aantekeningen moesten worden overgetypt, biedt een mobiele app directe toegang. Met een mobiel device kunnen zorgprofessionals patiëntgegevens in real-time raadplegen, aanpassen of toevoegen, zelfs aan het bed van de patiënt. Dit verhoogt de efficiëntie, vermindert de kans op fouten en zorgt ervoor dat alle relevante informatie altijd binnen handbereik is.
Op dit moment hebben zorgverleners in de meeste ziekenhuizen meerdere devices in gebruik. Zorgverleners lopen rond met hun zakken vol apparatuur: een telefoon voor directe communicatie, een pieper voor alarmering, en voor het opzoeken of verwerken van informatie wordt vaak een vaste werkplek (PC) of tablet gebruikt.
Hoe mooi zou het zijn om zorgverleners een enkel mobiel apparaat te geven dat ze voor meerdere doeleinden kunnen gebruiken? Met dat ene device hebben ze de informatievoorziening (EPD) én het alarmeringssysteem én een communicatiemiddel op zak. Dit verhoogt de efficiëntie, vermindert de foutkans en vergroot het werkplezier van zorgverleners.
Maar het gebruik van één mobiel device biedt meer voordelen:
• Kostenbesparing: met minder apparaten zijn de aanschaf- en onderhoudskosten voor het ziekenhuis lager.
• Eenvoudiger beheer: één centraal apparaat maakt het beheer en de ondersteuning overzichtelijker.
• Gebruiksgemak: zorgverleners hoeven niet te schakelen tussen verschillende apparaten, wat de workflow vereenvoudigt.
• Efficiëntie: één device voor communicatie, informatievoorziening en alarmering bespaart tijd en voorkomt onnodige onderbrekingen.
• Betere zorgcoördinatie: snelle toegang tot informatie en directe communicatie bevorderen de samenwerking tussen zorgverleners en afdelingen.
Op dit moment zijn de zorgverleners in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis nog sterk gericht op informatievoorziening, maar ze gaan hun mobiele devices ook voor communicatie en alarmering gebruiken. Daar heeft onze leverancier Zebra een mooie case study van gemaakt.
Neem contact met ons op
Zou dit jouw organisatie ook verder helpen? We denken graag met je mee.
NU ABONNEREN
Updates