Enterprise Mobility apps

Background blocks

Enterprise Mobility is een cruciaal onderdeel van de werkvloer – van warehouses en winkelvloeren tot aan de dagelijkse pakketbezorger. Het type device en software dat voor Enterprise Mobility wordt gebruikt, hangt uiteraard af van de gebruiker en het doel. Toch zijn er bepaalde eisen waaraan elk apparaat moet voldoen. Het moet betrouwbaar, robuust en toekomstbestendig zijn. Voor software ligt het iets ingewikkelder, want daar heb je als organisatie vaak meer te eisen en te kiezen. De applicaties die op de mobiele devices draaien, kunnen zelfs van branche tot branche sterk verschillen.

Soorten software voor Enterprise Mobility

Logistieke en commerciële organisaties hebben in veel gevallen een applicatie nodig die volledig is gericht op hun specifieke bedrijfsomgeving. Dit komt doordat de inrichting van de interne processen of de manier waarop de winkel is geautomatiseerd, vaak uniek is voor elke organisatie.

In de basis kunnen bedrijven, naast een standaard app, kiezen tussen twee soorten applicaties voor Enterprise Mobility:

  • Low-code-applicaties
  • Maatwerkapplicaties

Ontstaan en geschiedenis van Enterprise apps

De mobiele apparatuur voor Enterprise Mobility zoals wij die kennen, bestaat nog helemaal niet zo lang: nog maar 30 jaar. De eerste paar jaar waren er maar een paar bedrijven die de software voor deze devices konden ontwikkelen. Maar al snel kon er voor klanten echt maatwerk worden geleverd. Zo’n 10 jaar geleden ontstond naast deze maatwerkapplicaties de stroming van low-code-applicaties.

Low-code-applicaties

De naam zegt het eigenlijk al. Bij een low-code-applicatie hoeft er weinig handmatig te worden gecodeerd. Kort gezegd: de structuur staat en daar voeg je functionaliteiten aan toe. Het is dus minder arbeidsintensief dan het bouwen van maatwerkapplicaties. Low-code is een visuele manier van ontwikkelen. Je creëert applicaties via drag-en-drop-technieken en model-gedreven logica. In de meeste gevallen draait een low-code-applicatie op meerdere besturingssystemen. Je hoeft dus niet voor ieder operating system een andere applicatie te laten ontwikkelen.

Een nadeel van low-code is dat het een abonnementsmodel is. Daardoor ben je sterk afhankelijk van je leverancier. Je zit sowieso aan de leverancier vast als je bedrijfskritische apps in de low-code-omgeving hebt staan. De apps kunnen namelijk niet worden overgenomen door een andere leverancier. Dit noemen we vendor lock-in. Je bent ook afhankelijk van de leverancier bij het oplossen van bugs en het in de lucht houden van je platform.

Hoewel de initiële kosten meevallen, zijn de kosten op lange termijn vaak hoog. Zo zit je met aanzienlijke licentiekosten, die ieder jaar terugkomen. De hoogte van de licentiekosten hangt vaak af van het aantal gebruikers. Komen er nieuwe gebruikers bij, dan stijgen de jaarlijkse kosten. Ook het doen van (kleine) aanpassingen is niet zo eenvoudig. Daarvoor moet je een vaak prijzige consultant inschakelen.

Maatwerkapplicaties

Of kies je toch voor maatwerk? Een app op maat laat je één keer bouwen, speciaal voor jouw bedrijf. Dit proces is goed gedocumenteerd en als je wilt, kun je zelf beschikken over de broncode. Je bent bij maatwerk-apps ook niet afhankelijk van één leverancier, zoals bij low-code. Een ander voordeel is dat een maatwerkapplicatie beter met je bedrijf kan meegroeien. Als je groeit of uitbreidt, hoef je geen extra licenties te kopen. Nieuwe gebruikers kunnen gewoon gebruik maken van de applicatie op maat, zonder dat je daar extra kosten voor maakt.

Een nadeel van maatwerk-apps is dat de eerste investering groter is dan bij low-code. Meestal kun je dit bedrag wel spreiden. En uiteindelijk ben je vaak tóch goedkoper uit bij apps op maat, omdat je niet ieder jaar moet betalen voor licenties, zoals bij low-code-applicaties.

Voorbeeld van nieuw maatwerk

Hoewel low-code nieuwer is, hebben de softwareontwikkelingen voor maatwerk de afgelopen jaren ook zeker niet stil gestaan. Er komen steeds meer alternatieven waarmee je meerdere platformen vanuit een enkele codebase kunt bedienen. Dat betekent dat je maar één skillset en één development-team nodig hebt.

Enterprise apps: kies voor maatwerk van Dalosy

Laat je een maatwerkapplicatie bouwen door Dalosy? Met onze software op maat kun je erop vertrouwen dat je precies krijgt wat je wilt. Wij weten alles over mobiele hardware en zijn specialist in Enterprise Mobility. Dalosy ziet voor ieder bedrijf precies waaraan software moet voldoen om goed te communiceren, te functioneren en toekomstbestendig te zijn. Onze ervaren consultants denken altijd met je mee. Ze reiken waardevolle ideeën en verbeteringen aan, die helpen om de app naadloos op jouw bedrijf te laten aansluiten.

Bij ons kom je nooit voor verrassingen te staan: we geven van tevoren een duidelijk overzicht van de kosten. Wil je dit direct in een keer betalen? Dat kan. Liever de kosten spreiden? Ook geen enkel probleem.

Dalosy heeft jarenlange ervaring met het ontwikkelen van software voor Enterprise Mobility. Van winkelvloerapplicaties en scansoftware voor pakketbezorgers tot aan de software die grote vliegmaatschappijen gebruiken om hun catering in de lucht te houden. Hoe groot het eisenpakket ook is, wij kunnen er een gebruiksvriendelijke app van maken.

Benieuwd naar onze klanten? Bekijk onze klantcases.

Verzeker de continuïteit met service van onze specialisten

Heb je een Enterprise app op maat bij ons afgenomen? We nemen onze verantwoordelijkheid, ook als de applicatie af is. Daarom bieden we een servicecontract aan. Zo kun je de continuïteit van je processen verzekeren. Komt er bijvoorbeeld een grote update aan in een van de systemen? Dan stemmen we alle andere systemen hierop af. Op die manier voorkomen we storingen.

Met onze Enterprise Mobility Management services houden we continu in de gaten of er updates nodig zijn, of dat je hardware en software nog toekomstbestendig zijn. Veranderingen gaan snel in Enterprise Mobility. Apparaten en besturingssystemen volgen elkaar snel op. Komen er bijvoorbeeld nieuwe devices? Dan zorgen we ervoor dat onze applicatie compatibel is met de nieuwe devices en het nieuwe operating system. De devices die op je werkvloer worden gebruikt, zijn zo altijd up-to-date.

NU ABONNEREN

A PEAK TECHNO L OGIES COMPANY

Updates

© Dalosy 2024 | Design by FPW