Duurzaamheid in Enterprise Mobility

Background blocks

In het bedrijfsleven zien we de aandacht voor de duurzaamheid van technologie snel groeien. En dat is geweldig nieuws. Fabrikanten en gebruikers van elektronica worden zich bewust van hun rol en nemen hun verantwoordelijkheid, en ook bedrijven stellen eisen op het gebied van sustainability. Er komen steeds meer elektronische componenten beschikbaar, en grondstoffen die geschikt zijn voor hergebruik.

Tegelijkertijd is er een conflict tussen duurzaamheid en digitale transformatie. Mensen blijven de laatste ontwikkelingen maar najagen, en dat staat haaks op het streven naar groene IT. Dit gedrag versterkt de wegwerpcultuur zelfs. Veel mensen zijn ervan overtuigd dat ze altijd de nieuwste technologie nodig hebben. Zij vervangen hun apparatuur zodra er een nieuwe ontwikkeling is.

Hoe kunnen we werken aan duurzaamheid in Enterprise Mobility?

Samen met fabrikanten ondernemen we bij Dalosy een aantal acties om sustainability een push te geven. Zoals deze:

Devices recyclen

Steeds meer fabrikanten van Enterprise Mobility leveren apparatuur die geschikt is voor hergebruik. Ze bieden inruilprogramma’s om devices een tweede leven te geven. Bij zo’n programma zorgt de fabrikant voor recycling door de apparatuur onder te brengen bij klanten die bijvoorbeeld minder hoge eisen stellen of niet zo groot zijn. Zij kunnen nog een aantal jaren vooruit met de gerecyclede apparatuur.

Enterprise Mobility Management

Ook Enterprise Mobility Management (EMM) kan de levensduur van apparaten verlengen. Door bijvoorbeeld regelmatig software patches te installeren, blijft de software goed bij. Daardoor wordt de behoefte aan vervanging kleiner. Door EMM-software slim in te richten, merkt de gebruiker niet eens dat de software wordt geüpdatet, maar is een device wel langer te gebruiken.

Batterijmanagement

Batterijen kun je beter managen. De levensduur van een batterij is iets anders dan de levensduur van het hele device. Als de batterij op is, wil dat niet meteen zeggen dat het apparaat stuk is. Op de achtergrond kun je met EMM bekijken wat er precies aan de hand is en hoe je het batterijgebruik kunt optimaliseren. Daardoor hoef je batterijen minder vaak te vervangen.

Economisch verantwoord onderhoudscontract

Devices kunnen kapot gaan. De gebruiker laat ze vallen, gebruikt ze verkeerd of knoeit er een kop hete koffie overheen. Er kan ook een storing in het apparaat ontstaan. Vaak kunnen we zo’n device gewoon repareren. Dit is uiteraard een milieuvriendelijker oplossing dan het device weggooien en een nieuw of reserve-device van de plank pakken.

Sommige bedrijven hebben het idee dat het voordeliger is om een nieuw device te pakken. Toch zijn er steeds meer mogelijkheden om een economisch verantwoord onderhoudscontract te bieden waardoor je apparaten niet weggooit, maar repareert en blijft gebruiken.

Lifecycle

Door een apparaat op het juiste moment in zijn lifecycle aan te schaffen, kun je er vaak langer mee doen. Zeker omdat de lifecycle van een device steeds korter wordt.

Wat doet Dalosy?

Bij Dalosy zijn we ervan overtuigd dat duurzaamheid een prominente plek verdient in Enterprise Mobility. We adviseren onze klanten erover en helpen hen om duurzamer te ondernemen. We doen zaken met grote fabrikanten en leveranciers van mobile device management die sterk gefocust zijn op sustainability.
Op het gebied van duurzaamheid verzorgen wij:

  • De gecertificeerde (groene) afvoer van apparatuur en batterijen
  • Hergebruik van apparatuur
  • Batterijmanagement via Mobile Device Management
  • Periodieke software-updates
  • Economisch verantwoorde onderhoudscontracten die de wegwerpmaatschappij ontmoedigen

Streef mee naar groene IT

Ook jouw organisatie kan bijdragen aan het streven naar groene IT. Spreekt een van de bovenstaande acties je aan? Bij Dalosy gaan we graag het gesprek met je aan over kansen om de wegwerpcultuur in te ruilen voor duurzame technologie.

Maak een afspraak

Gratis whitepaper van SOTI

Meer weten over groene IT? Download dan vooral de gratis whitepaper van SOTI. Hierin delen zij op een laagdrempelige manier de uitkomsten van hun onderzoek naar green computing. Herkenbaar, leerzaam en inspirerend.

Gratis whitepaper

Meer weten over groene IT? Download de gratis whitepaper van SOTI!

NU ABONNEREN

A PEAK TECHNO L OGIES COMPANY

Updates

© Dalosy 2024 | Design by FPW