De juiste printer voor de grotere klus

Background blocks

Ons online bestelgedrag zorgt voor enorme veranderingen. Die halen met regelmaat het nieuws: steden raken verstopt door bestelbusjes, distributiecentra investeren zwaar in automatisering en robotisering, en bezorgdiensten zitten te springen om chauffeurs.

In dit blog zoomen we in op een belangrijk aspect van al die pakketten die dagelijks worden rondgebracht: het etiket. Een simpele informatiedrager die vertelt waar het pakje vandaan komt en waar het naartoe moet. Een klein detail in dat grote proces, maar als het ontbreekt, komt geen enkel pakket op het juiste adres aan. Om een etiket of label te kunnen printen, heb je een printer nodig. Welke is voor jouw organisatie de beste keuze?

Barcode printing

Grote bedrijven moeten soms wel miljoenen etiketten per dag printen om al hun pakketten te kunnen versturen. Daar zijn thermische barcode printers voor, die zulke grote volumes aan kunnen.

Die barcode printers gebruiken ze bijvoorbeeld ook in ziekenhuizen. Heb je een afspraak met een specialist, dan worden er meerdere etiketjes geprint met je gegevens erop, en die worden op verschillende documenten geplakt. In ziekenhuizen praten we misschien niet over miljoenen, maar wel over vele duizenden labels per dag.

(Spoiler alert: Dalosy levert thermische barcode printers aan 75% van alle ziekenhuizen in Nederland. We zorgen voor goed advies, hardware, software en onderhoud.)
Ook de apotheek om de hoek heeft een printer. Omdat de volumes daar veel kleiner zijn, heeft de apotheker misschien wel genoeg aan een eenvoudige laserprinter.

De stabiliteit van de printer

Hoe groot of klein de organisatie ook is, op een printer moet je kunnen rekenen. Uitval is geen optie als je logistiek afhankelijk is van goed leesbare labels. Het is dus belangrijk dat de printer stabiel is en goed wordt onderhouden.

Dat kun je zelf doen. Voor grotere bedrijven is een onderhoudscontract een veiliger optie. Dan weet je namelijk zeker dat het onderhoud door een expert wordt gedaan. Beheer op afstand kan professioneel onderhoud ondersteunen. Een speciale software tool houdt de printers op afstand in de gaten. Zit de rol erin? Zitten de juiste etiketten op de rol? Doet de printer het nog goed? Zodra er iets niet goed gaat, komt de beheerder in actie. En het grootste voordeel van een goed onderhoudscontract voor je printer is nog wel dat er direct een vervangend apparaat voor je klaarstaat als de printer stukgaat.

Welke printer heb je nodig?

Welke printer je kiest, is afhankelijk van diverse factoren. Print je 10 etiketten per dag, dan is een laserprinter waarschijnlijk goed genoeg. Maar let op: die is vaak niet geschikt om vanaf een rol te printen, en ook niet voor grotere volumes.

Begin je een webshop, dan ga je voor volume. Dan kun je beter meteen investeren in zo’n grote thermische barcode printer. Om een keuze te kunnen maken, moet je antwoord hebben op een aantal vragen. Bijvoorbeeld de volgende:

 1. Waar wordt de printer gebruikt?
  Voorbeelden: kantoor, winkel, instelling, magazijn, industriële of productie-omgeving.
 2. Wat wil je printen?
  Labels, bonnetjes, polsbandjes of bijvoorbeeld tickets?
 3. Op welk materiaal ga je printen?
  We bekijken samen welke ondergrond het beste is.
 4. Hoeveel ga je dagelijks printen?
  Gaat het om 100 polsbandjes of een half miljoen etiketten per dag?
 5. Wat zijn de afmetingen van elke print?
  Gaat het om grote, kleine of juist allerlei verschillende afmetingen?
 6. Waar staat de printer?
  Heeft die een vaste plek of is hij mobiel?
 7. Wat moet de printer kunnen?
  Moet hij bijvoorbeeld geïntegreerde RFID-tags kunnen schrijven?

40 jaar printtechniek

Printen is een kwestie van warmteoverdracht. Door de warmte verkleurt je etiket en ontstaan zwarte letters. Wist je dat de printtechniek al zo’n 40 jaar bestaat? Ondanks de ontwikkelingen die printers hebben doorgemaakt, wordt diezelfde techniek eigenlijk nog steeds toegepast.

De eerste thermische printers

Op het gebied van Enterprise Mobility oplossingen en printers is onze leverancier Zebra Technologies de grootste speler ter wereld. En dan te bedenken dat ze ooit vanuit de kofferbak apparaten verkochten.

Dalosy was begin jaren ‘80 de eerste organisatie die thermische printers vanuit de VS importeerde en installeerde. Zebra was de leverancier, al heette het bedrijf toen nog Data Specialties Inc. Onze nauwe samenwerking bestaat nog steeds. Wel hebben we afgelopen jaren ons aanbod uitgebreid met printers van de fabrikanten Honeywell en Toshiba om onze klanten van een nog beter advies te voorzien.

Dalosy – advies, beheer, en onderhoud

Heb je een printer nodig? Of loop je tegen de beperkingen van je huidige printer aan? Bespreek je vraag, je situatie en je ambities met Dalosy. We geven onderbouwd advies en leggen uit welke printer er bij je organisatie past, nu en in de toekomst. We kijken samen naar welke labels, welke supplies en welk onderhoudscontract daarbij passen om de continuïteit te bewaken. In samenspraak met de medewerkers van de relevante afdeling richten we het hele landschap in en zorgen we voor een koppeling tussen de printer en bestaande systemen. Behalve 75% van alle ziekenhuizen in Nederland vertrouwen ook talloze logistieke bedrijven, webshops, supermarktketens en distributiecentra op onze expertise.

NU ABONNEREN

A PEAK TECHNO L OGIES COMPANY

Updates

© Dalosy 2024 | Design by FPW