Consumenten tablets voor bedrijven

Background blocks

Tablets maken een comeback en zijn weer populairder dan ooit. Waar de iPad of Samsung tablet vroeger vooral als consumentenproduct werden gezien, worden ze nu ook steeds vaker door bedrijven ingezet. Maar is dat wel zo slim?

Nadelen van consumenten tablets voor bedrijven

De iPad of Samsung tablets bieden vele voordelen. Ze zijn compact, stijlvol en gebruiksvriendelijk. Maar wat deze consumenten tablets vooral zo populair maakt bij bedrijven zijn de lage aanschafkosten. Helaas vergeten veel bedrijven dat hierbij goedkoop – vanwege de verborgen kosten – vaak toch duurkoop is.

Niet ontwikkeld voor bedrijven

Consumenten tablets zijn ontwikkeld voor ‘de consument’. Dat betekent dat deze tablets gemaakt zijn voor vrijetijdsbesteding zoals webbrowsen, video streaming, social media, gaming, etc. Consumenten tablets zijn dus niet ontworpen voor bedrijfswerkzaamheden of gebruik in een industriële omgeving. Ze zijn niet zo goed bestand tegen stof, water en valpartijen als zakelijke, robuuste tablets. Dit kan leiden tot gegevensverlies, uitval of beschadiging van apparatuur. Daarnaast zijn consumenten tablets niet altijd compatibel met de IT-infastructuur van een bedrijf, wat het moeilijk maakt om de tablets te beheren of te ondersteunen.

Hogere kosten

Als we rekening houden met de verborgen kosten, zoals de nodige productieverlies en hogere IT kosten, is de cost of ownership van een consumenten tablet veelal tweemaal hoger dan die van een zakelijke tablet.

Vaak wordt er gedacht dat de initiële aanschaf van een consumenten tablet goedkoper is dan een zakelijke, robuuste tablet. Maar ook dit is de laatste vijf jaar niet altijd meer het geval. Momenteel kosten zakelijke tablets in aanschaf net zoveel (of soms zelfs minder) dan vergelijkbare consumenten tablets.

Voordelen van zakelijke tablets

De zakelijke tablets, ook wel Enterprise tablets genoemd, zijn wel robuust en speciaal ontworpen voor dagelijks gebruik op de werkvloer, binnen en buiten de vier muren. Het portfolio van Zebra biedt een mooie range aan tablets. Van de ET40 die uitermate geschikt is voor op de winkelvloer tot aan de ET65 voor logistieke activiteiten op de havenkade.

Daarnaast bieden deze zakelijk tablets van Zebra nog meer voordelen, zoals:

• Geïntegreerde barcode scanner + software interface
• Een grote keus aan industriële en gebruiksvriendelijke accessoires
• Mogelijkheid voor support contract inclusief molest
• Gemakkelijk te beheren
• Een langere life cycle
• Intelligent batterij management

Maar wat lastig in geld uit te drukken is: Je werknemers blijven gemotiveerd en productief door met een betrouwbaar apparaat te werken waar ze altijd op kunnen rekenen. Niets is frustrerender dan met een apparaat te moeten werken dat regelmatig uitvalt of vast loopt door overbelasting.

Heb je interesse in het aanschaffen van een zakelijke, robuuste tablet voor jouw bedrijf?

Neem contact met ons op!

NU ABONNEREN

A PEAK TECHNO L OGIES COMPANY

Updates

© Dalosy 2024 | Design by FPW