Clinical Mobility: de toekomst van de Zorg

Background blocks

De zorg staat voor grote uitdagingen. Niet alleen vanwege de coronacrisis, maar ook in het algemeen. De maatschappij vergrijst en het personeelstekort loopt op. Tegelijkertijd wordt zorg steeds duurder, zijn er bezuinigingen en ingewikkelde nieuwe regels en wetgeving. Gelukkig is de zorg niet voor één gat te vangen. Ook deze branche kan profiteren van de voordelen van technologie. E-health speelt nu al een grote rol in ziekenhuizen – en die wordt alleen maar groter. In de healthcare zien we al veel technologische trends. Met name Clinical Mobility is aan het groeien. Maar wat is het precies? Wat hebben zorgprofessionals en patiënten aan Clinical Mobility?

Clinical Mobility: wat is dat?

Clinical Mobility is een veelomvattende term. Je kunt het zien als Enterprise Mobility, maar dan toegespitst op de zorg. Kort gezegd is Clinical Mobility het gebruik van mobiele apparatuur door artsen, verplegers en andere zorgprofessionals bij het point-of-care (meestal het bed van de patiënt). Deze mobiele apparatuur kan variëren van mobiele terminals en tablets tot mobiele printers.

Voordelen Clinical Mobility

Veel procedures aan het bed van een patiënt gaan nu nog handmatig. Zoals het bijwerken van de status of het invoeren van bloedwaarden. Dat zijn foutgevoelige handelingen. Waar mensenhanden aan te pas komen, kunnen altijd fouten worden gemaakt.

Clinical Mobility vervangt deze handmatige en foutgevoelige procedures door digitale oplossingen. Als je digitaal informatie vastlegt, kun je het real-time registreren. Dat leidt niet alleen tot minder fouten, maar ook tot een flinke tijdsbesparing voor zorgprofessionals. De voordelen hiervan zijn in het kort:

  • een nauwkeurige patiëntidentificatie
  • beter gestroomlijnde processen
  • betere kwaliteit van de zorg
  • meer inzicht en overzicht

Hoe werkt Clinical Mobility?

Als je als zorginstelling gebruikmaakt van Clinical Mobility, gebruik je mobiele apparatuur in plaats van een vast werkstation. Zo hebben zorgprofessionals ook aan het bed toegang tot patiëntgegevens, labresultaten en allergie-informatie. Doordat zij niet steeds op en neer hoeven te lopen naar een werkstation, is er meer tijd om daadwerkelijk zorg te verlenen.

Maar hoe werkt het gebruik van mobiele apparatuur in de zorg precies? Zorgprofessionals hebben met deze oplossingen mobiel toegang tot het EPD (elektronisch patiëntendossier). Er zijn op dit moment twee EPD-leveranciers die de markt domineren: het Nederlandse ChipSoft en het Amerikaanse Epic. Beide leveranciers hebben een mobiele applicatie ontwikkeld, waarmee hun EPD-systeem mobiel kan worden benaderd.

Clinical Mobility in de praktijk

Het gebruik van Clinical Mobility heeft een positieve invloed op de dagelijkse zorg. Het kost veel tijd als zorgprofessionals alleen bij het EPD kunnen komen via het werkstation. Voor informatie moeten ze steeds weglopen bij het bed, waardoor ze minder aandacht kunnen geven aan de patiënt. En daarbij moeten ze regelmatig wachten tot een collega klaar is met het werkstation, wat de foutgevoeligheid nog verder vergroot.

Mobiele apparatuur neemt deze obstakels weg. Daardoor is er meer tijd om daadwerkelijk zorg te verlenen aan het bed. Er zijn allerlei applicaties beschikbaar waarmee zorgprofessionals informatie kunnen inzien en bewerken.

Met Clinical Mobility worden processen gestroomlijnd en kan er efficiënter worden gewerkt. Een voorbeeld: patiënten kunnen digitaal worden geïdentificeerd door hun polsbandjes te scannen met een mobiel apparaat. Doordat deze check digitaal verloopt, is het vier-ogen-principe niet meer nodig en mag een zorgprofessional de patiëntidentificatie alleen doen. Dit halveert de werkdruk, waardoor kostbare tijd vrijkomt.

Enterprise device of standaard smartphone?

In principe werken deze applicaties op iedere fatsoenlijke smartphone. Toch is het beter om speciale Enterprise devices te gebruiken die zijn ontworpen voor gebruik in de zorg. Een gewone smartphone heeft niet alle functies die een Enterprise device heeft.

Een groot voordeel van Enterprise devices: ze zijn eenvoudiger in het beheer. Ook zit er een geavanceerde scanner ingebouwd, wat niet het geval is bij smartphones.

Daarnaast hebben de Enterprise devices voor de zorg een speciale Healthcare-behuizing. Deze behuizing kun je reinigen en desinfecteren met de schoonmaakmiddelen die veelal in de zorg worden gebruikt, zonder ze te beschadigen. Ten slotte zijn plekken afgesloten waar bacillen zich kunnen ophopen, zoals connectoren of ingangen.

Dalosy ontzorgt de zorg met complete oplossing

Als zorginstelling is het belangrijk om de keuze te maken die bij jouw manier van zorgverlening past. Ook moeten de hardware en software van de mobiele apparatuur betrouwbaar zijn.

Dalosy zorgt daarvoor. Wij adviseren welke Clinical Mobility-oplossing het beste bij jouw zorginstelling past. Daarna implementeren we de gekozen mobiele devices. We koppelen ze aan het EPD en helpen met de configuratie. We stellen de devices van tevoren helemaal in, zodat ze bij levering of vervanging direct gebruiksklaar zijn. Als je informatie wilt over het gebruik van de devices, kunnen we daarover rapportages opstellen. En is er een storing? Dan helpen we je direct uit de brand.

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden. Met onze services helpen we altijd waar nodig. Wat er precies nodig is, verschilt per zorginstelling. Wil je volledige ontzorging? Doen we. Wil je dat we één onderdeel voor je regelen? Ook prima.

Door de juiste Enterprise devices te gebruiken, kunnen zorgprofessionals hun productiviteit en efficiency verhogen. En door de juiste partner te kiezen, zorg je voor continuïteit. Fijn voor de zorginstelling, de zorgprofessional én de patiënt.

NU ABONNEREN

A PEAK TECHNO L OGIES COMPANY

Updates

© Dalosy 2024 | Design by FPW