Prenatal

Background blocks

Doordat Prénatal een extern bedrijf gebruikte wat slechts één keer per jaar voorraadinventarisaties in de winkels uitvoerde, had Prénatal zelden een nauwkeurig, real-time overzicht van de winkelvoorraden. Voor de winkels was het erg lastig om de juiste hoeveelheden in te kopen. Ze liepen vaak tegen het probleem aan dat er te hoge of juist te lage volumes werden ingekocht, waardoor artikelen uitverkocht raakten en verkopen werden gemist. Samen met Zebra Technologies en SOTI heeft Dalosy een mobiele totaaloplossing kunnen leveren met kostenbesparing, meer efficiëntie en betere zichtbaarheid als resultaat.

Over Prenatal

Prénatal werd in 1959 opgericht en maakt sinds 2006 deel uit van de Artsana Group. Dit toonaangevende Europese ketenbedrijf is gespecialiseerd in de distributie van producten voor (aanstaande) moeders en kinderen tot 4 jaar oud. Om aan hun wensen te voldoen biedt Prénatal een reeks populaire en betaalbare producten, services en advies. Prénatal is vandaag de dag de grootste specialist voor jou en je kindje, met in totaal 44 winkels verspreid over heel Nederland. Bestaande uit megastores, citystores, boutique en de Prénatal webshop.

Gekozen oplossingen

Advies & Consultancy
Auto-ID
Mobile Computers
App development
Service & Beheer

Rol Dalosy

Samen met Zebra Technologies en SOTI heeft Dalosy een totaalpakket geleverd bestaande uit mobile devices met een voorraadapplicatie geheel op maat ontwikkeld, een repair service contract en SOTI MobiControl voor extern beheer en beveiliging.

Dalosy ontwikkelde de Android-app in nauwe samenwerking met de voorraadbeheer en ICT-afdeling van Prénatal. Dalosy startte met een simpele app die alleen een functie voor het tellen van voorraad bevatte, zodat het personeel aan de technologie kon wennen. Inmiddels zijn er meer functies toegevoegd en wordt de app momenteel gebruikt voor zowel voorraad- als controletelling, het printen van prijslabels en het opvragen van productinformatie. Ook kunnen klanten nu beter geholpen worden.

Verkoopmedewerkers voeren tegenwoordig elke week een gedeeltelijke inventarisatie uit met de geleverde mobile computers. De ICT-afdeling van Prénatal gebruikt SOTI MobiControl niet alleen om de mobile devices van alle vestigingen in Nederland op afstand te beheren en te updaten, maar ook de Apple iPads die in het bedrijf gebruikt worden.

Dalosy was voor ons een nieuwe leverancier en dat is altijd riskant. We kunnen nu echter melden dat onze samenwerking een groot succes is. De kennis en flexibiliteit van Dalosy hebben ons geholpen de hardware en de uiteindelijke ontwikkeling van de applicatie te kiezen.

Cor van Gils, ICT-manager bij Prénatal

Samenwerken was een groot succes

Prénatal heeft nu veel meer inzicht in de inventaris van elke winkel en kan op basis hiervan de voorraden effectiever beheren. Dankzij de gebruiksvriendelijkheid van de app en de mobile devices ondervond het personeel totaal geen probleem met het nieuwe systeem.

Medewerkers kunnen nu snel, gemakkelijk en regelmatig inventarisaties uitvoeren, wat het bedrijf een enorme tijdwinst en kostenbesparing oplevert. Daarnaast zorgt het repair servicecontract en SOTI MobiControl ervoor dat er altijd genoeg mobile devices beschikbaar zijn en dat deze optimaal werken.

NU ABONNEREN

A PEAK TECHNO L OGIES COMPANY

Updates

© Dalosy 2024 | Design by FPW