Intergamma

Background blocks

In 2006 was Intergamma één van de eerste retail organisaties met een draadloos netwerk in al haar bouwmarkten. Na tien jaar vond Intergamma het tijd voor vernieuwing. Als hun partner in mobiele oplossingen, hielp Dalosy Intergamma weer up-to-date én toekomstbestendig te zijn.

Over Intergamma

GAMMA en KARWEI: iedereen kent ze. Wat lang niet iedereen weet, is dat de GAMMA- en KARWEI-bouwmarkten in Nederland onder één organisatie vallen, namelijk onder Intergamma. Met bijna 400 bouwmarkten in Nederland en België, 10.000 medewerkers en een totale verkoopvloeroppervlakte van 1.129.000 m2 zijn ze al jaren marktleider in de Benelux. Ook op de online doe-het-zelfmarkt horen ze bij de grootsten in de Benelux. Juist door de combinatie van websites en fysieke winkels staan ze sterk. Klanten oriënteren zich op de website en doen hun aankoop in de winkel: Research Online, Purchase Offline.

Gekozen oplossingen

Advies & Consultancy
Auto-ID
Netwerk Infrastructuur
Mobile Computers
Barcode Scanners
Service & Beheer

Intergamma is toekomstklaar dankzij Dalosy

Intergamma’s vraag aan Dalosy ging verder dan ‘zorgen dat alles weer netjes werkt’. De eerste stap was dan ook bespreken wat Intergamma nu én in de toekomst wilde bereiken met zijn winkels. Vervolgens ging Dalosy aan de slag met een projectplan om het wifi-netwerk precies naar wens in te richten. Ook wist Dalosy na dat onderzoek welk mobile device voor Intergamma het meest geschikt zou zijn.

Dankzij grondige voorbereidingen en een succesvolle pilot in verschillende filialen, nam het vervangen en uitbreiden van de draadloze infrastructuur in de bijna 400 bouwmarkten van Intergamma slechts een paar maanden in beslag.

De conventionele Windows CE handheld terminals die in de bouwmarkten gebruikt werden, zijn vervangen door meer dan 1.200 moderne, toekomstbestendige Enterprise devices van Zebra.

“Sinds Dalosy het beheer heeft over het netwerk en de terminals, is de service van Intergamma naar onze bouwmarkten toe merkbaar verbeterd. Daar zijn we natuurlijk heel tevreden over. Sowieso verloopt de samenwerking al jarenlang uitstekend. Dalosy heeft veel technische knowhow die wij door dit partnership niet meer zelf in huis hoeven te hebben.”

Maikel van der Born, Manager Bouwmarktautomatisering bij Intergamma

Proactief beheer

Doordat de mobile devices Android-gestuurd zijn én gekoppeld zijn aan het netwerk bieden ze meer mogelijkheden voor het gebruik van apps. Daarnaast biedt het vernieuwde wifi-netwerk ook de mogelijkheid te gaan werken met mobiele info-bestelzuilen in de bouwmarkten. Hierdoor kan Intergamma in haar winkels de offline en online verkoopkanalen samenbrengen.

Na het project nam Dalosy ook het beheer en monitoring van de access points en terminals over. Hierdoor kan Dalosy direct actie ondernemen als een access point uitvalt en storingen oplossen voordat de desbetreffende winkel er last van ondervindt.

NU ABONNEREN

A PEAK TECHNO L OGIES COMPANY

Updates

© Dalosy 2024 | Design by FPW