D’leteren

Background blocks

D’Ieteren Automotive is de exclusieve verdeler van de merken van Volkswagen in België. Dealers van de Volkswagen-groep kunnen dankzij D’Ieteren rekenen op een snelle levering van onderdelen. Om deze uitstekende service op peil te houden, was een nieuw backend systeem nodig. Die switch vereiste moderne scanapparatuur die naadloos aansloot op de nieuwe software. Dalosy hielp hen vakkundig bij de vervanging en uitbreiding van de hardware, met de juiste scanners en printers. Daarmee hebben ze de operationele efficiëntie sterk kunnen verhogen.

Over D’leteren

D’Ieteren Automotive is in België de exclusieve verdeler van de Volkswagen-merken: Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti en Porsche, en verder ook onderdelen en accessoires. Ongeveer 1,2 miljoen voertuigen van deze VW-merken nemen deel aan het verkeer, wat neerkomt op een marktaandeel van meer dan 23%. D’Ieteren Automotive beheert een sterk netwerk van zelfstandige concessiehouders in het hele land en bezit zelf concessies langs de as Brussel-Mechelen-Antwerpen. Om zijn aanbod te vervolledigen, verkoopt het bedrijf tweedehandsvoertuigen en verleent het onderhouds-, financierings- en leasingdiensten.

Gekozen oplossingen

Netwerk Infrastructuur
Advies & Consultancy
Auto-ID
Barcode Scanners
Mobile Computers
Labelprinters
RFID
Service & Beheer

D’ieteren heeft een 44.000 vierkante meter grote onderdelenmagazijn waaruit ze zo’n 300 Belgische dealers bevoorraden en rond de 100.000 SKU’s (stock keeping units) herbergen, zodat klanten nooit lang op de nodige onderdelen hoeven te wachten. Bestellingen worden vaak binnen 24 uur geleverd. Grote en strategisch gelegen dealers krijgen hun bestellingen die voor tien uur ’s ochtends zijn geplaatst zelfs al binnen een paar uur.

Nieuwe software vraagt nieuwe scanner

Omdat het achterliggende backend systeem sterk verouderd was, besloot D’Ieteren om Microsoft Dynamics te implementeren. De oude scanners waren echter niet compatibel met dat systeem. “Om met Microsoft te kunnen werken, hadden we bijvoorbeeld een app nodig die draait op Android. Bovendien wilden we veel meer gaan scannen. Daar waren de oude scanners niet op voorzien”, vertelt Filip De Wit. “Het inbouwen van meer scanmomenten in combinatie met goed presterende scanners moest het proces nog beter ondersteunen.”

Via Dalosy had D’Ieteren eerder al scanners en printers aangekocht, dus vroegen ze Dalosy nu weer om een voorstel te doen.

“Er werd naar een tiental leveranciers een ‘request for proposal’ (RFP) uitgestuurd. Zes van hen mochten hun visie komen belichten. We hebben hen allemaal een eerlijke kans gegeven, maar uiteindelijk voelden we ons toch het best bij Dalosy. Dat we al hadden samengewerkt, was natuurlijk mooi meegenomen.”

Filip De Wit, Logistics IT support-manager, bij D’Ieteren

Uitgekiende combinatie van technologieën

Dalosy stelde D’Ieteren verschillende scanners voor, afhankelijk van de toepassing. Voor de meeste scanners viel de keuze op de robuuste TC8000 terminals van Zebra. Daarnaast gebruikt D’Ieteren de C-One van Coppernic met RFID-lezer om de tags van orderverzamelbakken uit te lezen. Verder heeft het bedrijf enkele ‘domme’ scanners die barcodes in tekst omzetten. Voor de sorteereilanden kwamen er tafelscanners om de QR-codes te lezen die daar nu worden gebruikt.

Om de continuïteit van het scanningproces te garanderen, werd het aantal wifi-stations in het magazijn uitgebreid van twintig naar meer dan tachtig. Hiermee heeft het magazijn nu een optimale wifi-dekking.

De nieuwe manier van werken vereiste ook veel meer draagbare printers. Die maken het mogelijk meteen op de juiste plaats in het proces etiketten af te drukken. Ook het leveren, configureren en het latere beheer van het nieuwe wifi-netwerk en het leveren van de beste ‘on spot printers’ voor het inbound- en outboundproces liet D’Ieteren aan Dalosy over.

Toen het softwareproject vertraging opliep, besloot D’Ieteren samen met Dalosy alvast van start te gaan met de nieuwe hardware. De oude scanners waren immers dringend aan vervanging toe. Daarom hebben ze Dalosy gevraagd om de nieuwe hardware eerst met de oude software te koppelen. Een extra uitdaging was dat het nieuwe wifi-netwerk er nog niet was. Die hele overgangsfase was best pittig, maar dankzij die expertise van Dalosy zijn we daar wonderwel doorgekomen”, weet Filip De Wit.

Het resultaat

Intussen is ook de nieuwe software live en begint de nieuwe manier van werken zijn vruchten af te werpen. D’Ieteren heeft nu veel meer controle over wat er in het magazijn gebeurt. Alle acties worden meteen gescand en opgeslagen. Ook de foutenlast is flink verlaagd. Dankzij het nieuwe systeem is het nu ook mogelijk om vlot te crossdocken, wat de leversnelheid ten goede komt.

“Tijdens het hele traject konden we rekenen op de expertise van Dalosy om de hobbels op het vlak van hardware weg te werken. Samen met onze partner zijn we hier en daar nog aan het finetunen”, vertelt Filip De Wit. “Het is fijn te weten dat Dalosy steeds helpt zoeken naar de beste oplossing. Toen we bijvoorbeeld op zoek waren naar beheersoftware om scanners en printers apart te beheren, schoof Dalosy een oplossing van SOTI naar voren. Dat bleek een heel goede keuze. Dankzij die software kunnen we nu makkelijk updates en controles vanop afstand uitvoeren.” Daarnaast heeft D’Ieteren samen met Dalosy een oplossing bedacht om de schade aan scanners in te dijken:“Vroeger werd er heel onzorgvuldig omgesprongen met scanners. Nu is er nagenoeg geen schade meer aan onze scanners.”

NU ABONNEREN

A PEAK TECHNO L OGIES COMPANY

Updates

© Dalosy 2024 | Design by FPW