De Bijenkorf

Background blocks

Voor winkels en magazijnen is het al jaren de norm om mobiel en draadloos te werken. Met de trend van BYOD (bring your own device) en Het Nieuwe Werken, waarbij werknemers geen vaste werkplekken hebben, zie je dat steeds meer kantooromgevingen overstappen naar een volledig draadloos netwerk. Ook de Bijenkorf besloot hiervoor te kiezen en samen met Dalosy haar nieuwe Servicekantoor in het kantoorgebouw De Oliphant in Amsterdam-Zuidoost met een wifi-netwerk uit te rusten.

Over De Bijenkorf

De geschiedenis van de Bijenkorf begint in 1870, als Philip Simon Goudsmit op de Nieuwendijk in Amsterdam een kleine fourniturenwinkel opent die hij Magazijn de Bijenkorf noemt. De zaken gaan goed en in 1915 verhuist de winkel naar het bekende gebouw op de Dam. In 1926 volgt de tweede winkel in Den Haag en in 1930 opent de Rotterdamse Bijenkorf zijn deuren. Daarna volgen Eindhoven, Utrecht, Amstelveen en Maastricht. Sinds 2014 bestaat de keten uit zeven winkels. Er zijn webshops in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. Het distributiecentrum bevindt zich in Tilburg. Van hieruit worden de winkels bevoorraad en de online bestellingen verzorgd. Bij de Bijenkorf werken ca. 2.500 mensen, waarvan ongeveer 450 op het hoofdkantoor in Amsterdam Zuidoost.

Gekozen oplossingen

Advies & Consultancy
Netwerk Infrastructuur
Service & Beheer

Overal mobiel en draadloos werken

Nadat het gebouw De Oliphant volledig was verbouwd om een eigentijdse werkomgeving te kunnen bieden, is het Servicekantoor van de Bijenkorf hier eind 2019 naartoe verhuisd. Ongeveer 450 Bijenkorf-collega’s met verschillende specialisaties werken in het nieuwe kantoor samen om de (online) winkels van de Bijenkorf te ondersteunen. Deze medewerkers zijn met een of meerdere apparaten tegelijk verbonden, waarbij ze gebruik maken van applicaties die real-time data verwerken (zoals video conference tools). Hierdoor wordt de druk op het wifi-netwerk groter en neemt de vraag voor meer data throughput en performance toe.

Om aan de hogere eisen te kunnen voldoen, heeft de Bijenkorf haar Enterprise Mobility partner Dalosy ingeschakeld. Een betrouwbare keuze, aangezien Dalosy is gespecialiseerd in het aanleggen van draadloze netwerken voor mobiel werken en ook de wifi in de winkels van de Bijenkorf heeft verzorgd. “Zodra het bekend werd dat het Servicekantoor ging verhuizen, moest een plan gemaakt worden voor de inrichting van alle IT in het nieuwe kantoor. Voor sommige onderdelen is vervolgens een leveranciers-selectie gedaan, maar voor het wifi-netwerk was Dalosy een vanzelfsprekende keuze. Gezien de lange samenwerking en de tevredenheid over de dienstverlening was er geen enkele reden om hier nu van af te wijken”, aldus Patrick du Buf, IT Service Manager bij de Bijenkorf.

Voor het Servicekantoor van de Bijenkorf is gekozen voor de AP500 serie Access Points van Extreme Networks die over de nieuwste wifi-technologie (802.11ax, oftewel Wi-Fi 6) beschikken.

In het project is door Dalosy goed meegedacht welke oplossing optimaal zou werken voor de Bijenkorf, zowel in de voorbereidingsfase als in de daadwerkelijke uitvoering. Het is voor mij prettig om met Dalosy samen te werken, gezien hun ervaring in de retail, gegronde kennis en kunde van de materie en streven om de nieuwste (bewezen) technieken toe te passen. Het eindresultaat is exact volgens verwachting; een stabiel en veilig wifi-netwerk, wat alle draadloze verbindingen zonder problemen aankan, voor nu en in de toekomst.

Patrick du Buf, IT Service Manager bij de Bijenkorf

Volle tevredenheid

Dankzij deze nieuwe access points (AP) kan er effectiever gebruik gemaakt worden van de beschikbare bandbreedte, waardoor er met meer apparaten (zoals laptops, tablets en telefoons) tegelijk gebruik gemaakt kan worden van het wifi-netwerk, zonder in te leveren op de netwerkkwaliteit. De beveiliging is gewaarborgd, dankzij ondersteuning van de nieuwste wifi beveiliggingsstandaard (WPA3). Daarnaast beschikken de AP’s over een ingebouwde IoT (Internet of Things) radio waarmee toekomstige applicaties (bijvoorbeeld smart building technologie) ondersteund kunnen worden met hetzelfde netwerk. Op dit moment werkt ruim 90% van alle medewerkers van de Bijenkorf op het Servicekantoor met volle tevredenheid via het nieuwe wifi-netwerk!

NU ABONNEREN

A PEAK TECHNO L OGIES COMPANY

Updates

© Dalosy 2024 | Design by FPW