4 valkuilen van een mobiele omgeving | Dalosy Health Check

Background blocks

Een mobiele omgeving bestaat uit losse onderdelen die met elkaar in verbinding staan. Je hele organisatie leunt op deze mobiele omgeving. Je team moet erop kunnen vertrouwen dat elk apparaat 24/7 optimaal functioneert.

In dit blog nemen we 4 valkuilen van een mobiele omgeving met je door. Welke eenvoudige zaken worden vaak vergeten? Welke apparaten of onderdelen zorgen vaak voor storingen? Hoe los je die dan op, of beter nog: hoe voorkom je die? Het antwoord op die vraag is makkelijker dan je denkt.

1. Life Cycle Management

Het doel van Life Cycle Management is in eerste instantie om goed in kaart te hebben hoe het met je installed base is gesteld als het gaat om End Of Sale en End of Service. Door bedrijfsprocessen hierop in te richten, weten alle medewerkers wat ze kunnen verwachten, en vermijd je zoveel mogelijk storingen en uitval.

Alles moet op elkaar aansluiten: de hardware, de softwareapplicatie, het onderhoudscontract en het mobile device management-deel. Maar Life Cycle Management is natuurlijk niet jouw core business. Dus waarschijnlijk doet iemand het ‘erbij’.

Stel dat je 10-15 units hebt die aan vervanging toe zijn, en dat je ontdekt dat ze niet meer leverbaar zijn. Dan is het tijd voor nieuwe devices. Dat kan impact hebben op de software en de randapparatuur, zoals de cradles en andere accessoires. Maar zit je eigenlijk wel in een fase waarin je een volgende stap kunt zetten? Of zou je beter even kunnen wachten?

Het is beter om proactief te handelen dan je te laten verrassen. Met een Life Cycle management-programma sta je van tijd tot tijd even stil bij je mobiele omgeving. Wat heb je op dit moment en hoe ga je verder? Houd je focus op datgene waar je goed in bent. Dalosy richt zich dan op het Life Cycle management.

2. Batterijen

In elk mobile device zit een batterij. Batterijen zijn steeds vaker een bron van storing en werkonderbrekingen. Gemiddeld kun je een batterij 700-750 keer laden. Na verloop van tijd functioneert je device nog wel, maar wordt de batterij minder. Je krijgt storingen. De radio werkt ineens niet zo goed meer. Vaak kun je vreemde storingen die niet te herleiden zijn, uiteindelijk terugvoeren op de batterij.

Met Mobile Device Management zijn er mogelijkheden om de status van je batterijen op een centrale plek te beheren. Maar doordat de devices op verschillende locaties worden gebruikt en soms ook wisselen van locatie, is het niet altijd eenvoudig te achterhalen waar de defecte batterijen zich bevinden.

Tip van Dalosy: vervang die batterij preventief na ongeveer 2 jaar. Dat lijkt zonde, want hij is niet echt kapot. Maar doe je het niet, dan presteert je device niet optimaal. Met een goed functionerende batterij presteert ook je werknemer die met het device werkt, optimaal. En zo voorkom je uitval van devices die het op de batterij na nog goed doen.

Hoe kun je deze valkuil zo makkelijk mogelijk omzeilen? Bij Dalosy kun je de vervanging van de batterijen automatisch laten meelopen met een onderhoudscontract. Dan zorgen wij ervoor dat je op tijd nieuwe batterijen krijgt, voorzien van een datumsticker. We nemen de oude batterijen mee en laten ze afvoeren op een manier die vriendelijk en veilig is voor het milieu.

3. (Draadloze) netwerk infrastructuur

Je netwerk infrastructuur is onmisbaar voor het vlekkeloos functioneren van je bedrijf. Maar weet je eigenlijk zeker dat je draadloze netwerk nog optimaal werkt? De kans is groot dat je het netwerk al jaren geleden hebt geïnstalleerd. Misschien zijn de dekking en performance intussen wat minder dan eerst. Of is de wifi niet top als je in die ene hoek van het magazijn staat. Klinkt bekend? Je bent lang niet de enige: veel bedrijven leren leven met suboptimale netwerk infrastructuur. Ze raken eraan gewend en denken dat het erbij hoort. Maar dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Hetzelfde geldt voor de hardware. Ook die moet je af en toe laten nakijken. Misschien hangen je access points er al 4 jaar. Op zichzelf is dat niet zo’n probleem, totdat er eentje kapot gaat. Dan moet je nog maar afwachten of dezelfde apparaten nog verkrijgbaar zijn en te onderhouden zijn. Zo niet, dan moet je alles vervangen.

Voorkom uitval van hardware, matige dekking en slechte performance door je draadloze netwerk periodiek te laten nakijken. Bij Dalosy doen we altijd een dekkingscontrole, health check én security check. Het geheel wordt doorgemeten, waarna je professioneel advies krijgt.

Goed onderhoud zorgt dat alles op rolletjes blijft lopen. Met een onderhoudscontract hoef je zelf niet na te denken over wanneer het tijd is voor een check-up. Zo functioneert je draadloze netwerk altijd optimaal, wat het functioneren van je medewerkers en alle onderdelen van je bedrijf ten goede komt. Vooral als er een paar jaar niet naar is gekeken, is het een kleine moeite om iemand naar je draadloze netwerk te laten kijken en alles in kaart te laten brengen.

4. OS en security system

Als je alle voorgaande punten op orde hebt, kijk dan toch nog een keer of je security 100% waterdicht is. Cyberaanvallen komen iedere dag voor, en je wilt koste wat het kost voorkomen dat je slachtoffer wordt omdat jij je security niet op orde hebt. Wist je trouwens dat statische eenheden minstens evenveel gevaar lopen als mobiele?

Steeds meer bedrijven hebben een grote installed base die ze beheren met zo weinig mogelijk mensen. Je focus ligt logischerwijs bij je core business, dus die installed base krijgt minder aandacht. En dat is dus enorm riskant voor je organisatie. Het aantal cyberaanvallen neemt alleen maar toe. Daarom kun je beter preventief werken en voorkomen dat je met lege handen staat.

Maar hoe voorkom je dat je volledig op slot komt te zitten door een cyberaanval? Het allerbelangrijkste is dat je de laatste security-patches hebt geïnstalleerd. Laat daarom ieder half jaar een check uitvoeren. Ook als je met oudere devices werkt. Een Operating System (OS) kan niet voor altijd mee, omdat de ontwikkeling ervan uiteindelijk stopt. Toch brengen fabrikanten vaak nog wel security-patches uit voor verouderde Operating Systems. Blijf dus ook met oudere hardware zo goed mogelijk bij, om gevaar te minimaliseren.

Dalosy Health Check voor een gezonde digitale omgeving

Zeker weten dat je optimaal bent beschermd tegen cyberaanvallen en uitval van apparaten? Doe de Health Check van Dalosy! Hiermee voorkomen we dat jouw bedrijf te maken krijgt met een van deze vier valkuilen. We brengen je mobiele omgeving in kaart, doen een keuring van je hardware en software, en geven advies voor verbetering.

De Dalosy Health Check kan eenmalig of periodiek. Bij een periodieke check voorkom je het hollen-en-stilstaan-effect. Je bent dan eigenlijk altijd goed beschermd tegen cyberaanvallen. Dat is veiliger dan een hele tijd niets doen en de boel laten verouderen. Met een periodieke check ben je altijd up-to-date en hoef je je geen zorgen meer te maken om Enterprise Mobility Management-zaken.

Dalosy werkt proactief aan jouw digitale veiligheid: we controleren, meten en adviseren. Klaar voor een up-to-date digitale omgeving?

Plan een Health Check

Klaar voor een up-to-date digitale omgeving? Plan een Health Check in!

NU ABONNEREN

A PEAK TECHNO L OGIES COMPANY

Updates

© Dalosy 2024 | Design by FPW