Ontdek de ideale roadmap voor het moderniseren van je warehouse

Background blocks

Als we iets hebben kunnen leren van de pandemie is het wel het belang van flexibiliteit en snelheid om te reageren. De explosieve groei van e-commerce als gevolg van de lockdown stelt de distributie- en logistieke sector flink op de proef en laat zien hoe belangrijk een uiterst efficiënt opererend magazijn is. Tijd om je magazijn te moderniseren! Gelukkig is er een bewezen strategisch model om het moderniseren van magazijnen te begeleiden en te versnellen: het Zebra Ontwikkelmodel voor Warehousing.

Zebra Ontwikkelmodel voor Warehousing

Het Ontwikkelmodel voor Warehousing (Warehouse Maturity Model) bestaat uit vijf hoofdfases. Voordat je begint, is het belangrijk om eerst vast te stellen in welke fase je je momenteel bevindt en wat je behoeften zijn. De meeste magazijnen bevinden zich in fase 1, maar misschien ben je al wat verder. Dus, vraag jezelf af: Wat zijn mijn uitdagingen en wat is mijn huidige doel?

Geen one-size-fits-all oplossing

Elk bedrijf is uniek, dus er bestaat geen ‘one-size-fits-all’ oplossing. Het Zebra Ontwikkelmodel voor Warehousing is dan ook geen standaardoplossing, maar een strategisch hulpmiddel. Dit model biedt een stappenplan wat erop gericht is om je te helpen je huidige uitdagingen te lokaliseren en de volgende stap te nemen richting jouw doel. Je bepaalt en controleert zelf het tempo van je reis. Zo krijg je inzicht in diverse manieren om de productiviteit naar een steeds hoger niveau te tillen en real-time op de vraag van klanten te reageren. Hierdoor is het model voor alle bedrijven geschikt, waar ze ook zijn in het modernisatie-proces.

Download onze whitepaper

Download onze whitepaper voor een snellere en eenvoudigere modernisering!

De 5 fases van modernisatie. Waar sta jij?

1. Grip & controle. Krijg grip op de bedrijfsactiviteiten, van ontvangst tot verzending, en verhoog de productiviteit van je werknemer met scanners, printers en mobiele computers voor een snelle ROI.

2. Verbinding. Maak optimaal gebruik van mobility door werknemers met het WMS te verbinden, de interne communicatie te verbeteren en de zichtbaarheid van goederen en workflow te vergroten.

3. Automatisering. Stap over van het vastleggen van transactiegegevens naar geautomatiseerde vastlegging van data met behulp van sensors, zoals RFID en BLE beacons, voor een verbeterde kwaliteit en minder vertragingen.

4. Real-time inzicht. Optimaliseer je goederenstroom – van ontvangst tot verzending – door real-time zichtbaarheid breed in te zetten met real-time locatiebepalingssystemen (RTLS).

5. ML & AI. Gebruik machine learning en kunstmatige intelligentie om te anticiperen op de continu veranderende behoefte van de supply chain en klant, en pas je processen hier direct op aan.

Wil je ook eenvoudig je warehouse moderniseren?

Met onze expertise en Zebra’s brede portfolio ondersteunen we elke moderniseringsfase met innovatieve producten, oplossingen en diensten: van mobile devices voor het real-time vastleggen van gegevens tot automatisering, AI- en ML-oplossingen. Wij helpen je om bij elke stap de juiste stap te zetten richting een modern magazijn.

NU ABONNEREN

Updates